Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler
Ürdün'de, Rus güçlerinin Suriye'nin Halep kentinde onlarca kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları protesto edildi

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde onlarca kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları protesto edildi.

Rusya'nın Amman Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, Halep'e yönelik hava saldırılarını kınadı. Üzerinde "Halep'i kurtarın", "Halep yanıyor", "Putin, savaş suçlusu", "Rusya ve Esed paranın iki yüzü" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, "Canımız kanımız sana feda olsun Halep" sloganları attı.

Gösteriye katılan Ürdünlü aktivist Sultan el-Acluni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ürdün halkı, Rusya Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve örgütlerin temsilcilerinin katılımıyla yapılan bu gösteri ile Rusya'nın saldırılarına karşı olduğunu ifade ediyor. Suriye'de özellikle Halep'teki kardeşlerimize yapılan saldırıları kınıyoruz" dedi.

Acluni, Ürdün'ün çeşitli bölgelerinde Halep'e destek vermek ve yapılan katliamları protesto etmek için gösterilere devam edeceklerini belirtti.

Eski Ürdün Avukatlar Sendikası Başkanı Salih el-Armuti ise Halep saldırılarına tepki göstererek, İslam dünyasının suskunluğu eşliğinde halkın uluslararası kanunlarla yasak olan silahlarla katledildiğini ifade etti.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin, 21 Nisan'dan beri Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardımanlarında 76'sı çocuk 200'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.