Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler
Van'daki sivil toplum kuruluşları, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi

VAN (AA) - Van'da, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde onlarca kişinin ölümüne neden olan hava saldırıları protesto edildi.

Ulu Cami avlusunda bir araya gelen "Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu" üyeleri, Halep'e yönelik hava saldırılarını kınadı.

Üzerinde "Suriye'de katliama hayır", "Halep yanıyor, dünya susuyor", "Suriye'de katliamı durdurun" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, "Van'dan Halep'de direnişe bin selam" sloganları attı.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Hayati Beyde, Suriye'den yükselen feryadın acısını hissederek toplandıklarını belirterek, Beşşar Esed'in Halep'te çocuk, yaşlı, kadın ve erkek demeden katliam yapmaya devam ettiğini söyledi.

Ümmet coğrafyasında kurulan tezgahın farkında olduklarını ifade eden Beyde, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şunu çok iyi bilmemiz lazımdır ki dünyanın müstekbir güçleri, Suriye'den yankılanan özgürlük sesinin onların yıkılışına öncülük ettiğini biliyorlar ve bunun için ellerinden gelen her türlü kirli politikayı tedavüle sokmuşlardır. Ortadoğu'yu yangın yerine çeviren bu kanlı ittifakın bütün bileşenleri, Müslüman halkın iradesini hiçe sayıp Esed gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak kan üstüne kurdukları zulüm düzenlerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar."

Müslümanları Suriye halkına dua etmeye çağıran Beyde, "Buradan İslam coğrafyasının bütün evlatlarına ve kanaat önderlerine sesleniyoruz. Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek ve ümmet olmadığımız için gelip bizi, yani İslam coğrafyasını idare edecek. Artık küçük hesapları bir tarafa bırakıp, Allah'ın ipi ve sağlam kulpu olan Kur'an'ın hayat bahşeden düsturları etrafında bir halka olmamız gerekmektedir." diye konuştu.

Platform üyeleri, açıklamanın ardından dua ederek dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.