Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler
Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Uysal:"Rusya, hastane ve okul hiçbir yer ayırt etmeden bombalıyor. Halep'i insansızlaştırmak, Madaya örneğinde olduğu gibi tamamen kuşatarak, insanları aç bırakıp kırmak ve yok etmek gibi bir hedefleri var"

KONYA (AA) - Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Rusya, hastane ve okul hiçbir yer ayırt etmeden bombalıyor. Halep'i insansızlaştırmak, Madaya örneğinde olduğu gibi tamamen kuşatarak, insanları aç bırakıp kırmak ve yok etmek gibi bir hedefleri var." dedi.

Uysal, Konya İHH İnsani Yardım Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde onlarca kişinin ölümüne neden olan hava saldırılarına tepki gösterdi.

Suriye ile Türkiye arasında tarihi ve kültürel bağların bulunduğuna dikkati çeken Hasan Hüseyin Uysal, "İki ülke arasında komşuluktan çok öte bir bağ vardır. Suriye, dünyada bize insan olarak en çok benzeyen, yakınlık duyduğumuz bir toprak parçasıdır. Suriye bizim için, ülkemizi savunmak istememizden kaynaklanan ayrı bir öneme de sahiptir. Bir ülkenin kendini savunması, sınırlarının çok ötesinde başlar. Suriye'ye ilgimiz, hem Allah'ın bizi birbirimize kardeş ilan etmesi hem de yurt savunmamızla alakalıdır." diye konuştu.

- "Rusya, İran ve Batı, Halep'e önem veriyor"

Uysal, Rusya, İran ve Batı'nın Halep'e çok önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Halep, özellikle Rusya, İran ve Batı'nın planları içerisinde yer alıyor. Rusya'nın son 10 günde Halep üzerine yağdırdığı bombalarla 290 insan şehit oldu, 3 bin 150 kişi yaralandı, 2 bin 100 aile zarar gördü, 700 bina yıkıldı. 30 bin insan yardıma muhtaç durumda. Rusya, hastane ve okul hiçbir yer ayırt etmeden bombalıyor. Halep'i insansızlaştırmak, Madaya örneğinde olduğu gibi tamamen kuşatarak, insanları aç bırakıp kırmak ve yok etmek gibi bir hedefleri var."

Suriye'de çıkarları olan ülkelerin, Türkiye'nin Müslüman coğrafyalara ulaşımını kesmek istediklerini dile getiren Hasan Hüseyin Uysal, şunları kaydetti:

"Suriye'nin bu hali karşısında kardeşlik görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün susanlar, Allah muhafaza etsin durum korktuğumuz şekilde tecelli ettiğinde 'eyvah' demekten başka bir şey yapamayacaklar. Bizim tarihi bir görevimiz var. Türkiye ve Halep arasındaki bağ koparsa, en azından orada mücadele eden kardeşlerimizin uzun süreli bir kuşatmaya karşı direnebilmeleri için erzak temini, ihtiyaç malzemeleri ve insani yardım konusunda görevlerimiz var."

Uysal, Konya'da 15 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla "Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu" oluşturulduğuna işaret ederek, 7 Nisan Cumartesi günü saat 18.00'de, Kültürpark'ta Halep için gerçekleştirecekleri dayanışma yürüyüşüne tüm Konyalılardan destek istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.