Halep'e varil bombalı saldırı: 3 ölü, 15 yaralı

Halep'e varil bombalı saldırı: 3 ölü, 15 yaralı
Suriye ordusunun Halep'in Anadan ilçesinde düzenlediği hava saldırısında 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

HALEP (AA) - Suriye ordusunun Halep'in Anadan ilçesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısın 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

AA muhabirinin Anadan ilçesindeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterin ilçesinde yerleşim yerine varil bombası atması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

Saldırı sonucu bölgede yangın çıktığı, saldırıda yaralananların ise ilçedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edildi.

Ayrıca, Halep'teki yerel aktivistler, Rus savaş uçaklarının kentin Bustan Kasr, Meşhed, Salahaddin, Bab Hadid ve Ensari semtlerini bombaladığını belirtti.

Rus jetlerinin semtlerdeki yerleşim yerini bombaladığını bildiren aktivistler, Rus ve rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin saldırılarında ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunun altını çizdi.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.