'Halep'te 400 Bin Sivil Açlıkla Karşı Karşıya Kalacak'

'Halep'te 400 Bin Sivil Açlıkla Karşı Karşıya Kalacak'
Halep Yerel Meclisi Başkan Yardımcısı Emino, kuşatma ile 400 bin sivilin açlıkla karşı karşıya kalacağını belirterek,"BM ve uluslararası toplumu, kuşatmayı kırmak için müdahaleye çağırıyorum" dedi

Halep Yerel Meclisi Başkan Yardımcısı Zekeriye Emino, Suriye rejiminin kuşatması altındaki Halep'te insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini belirterek, uluslararası topluma kuşatmanın sonlandırılması için müdahale çağrısında bulundu.
AA muhabirine kentte yaşananlara ilişkin açıklamalar yapan Emino, Halep'in muhaliflerin kontrolündeki yerlerinde insani durumun rejim ve terör örgütü PYD'nin 10 gündür süren kuşatması nedeniyle giderek kötüleştiğini belirtti.

Halep'teki muhalifler için tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun, rejim güçleri ve Rus uçaklarının kuşatması nedeniyle kapandıktan sonra kentte gıda ve yakıt kıtlığı yaşandığına dikkati çeken Emino, fiyatların da büyük oranda arttığını dile getirdi.

Depolardaki gıdaları da en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Emino, bu gıdaların ancak 3 ay yetebileceğini, sebze gibi depolanması mümkün olmayanların ise piyasada bulunamadığını söyledi.

Yakıt fiyatlarının da büyük oranda arttığını söyleyen Emino, "Kuşatma sürerse şehirde bulunan yaklaşık 400 bin sivil açlıkla karşı karşıya kalacak. Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumu, Halep kuşatmasını kırmak için müdahaleye çağırıyorum." dedi.

Yerel meclisin icra ofisi üyesi Cemal el-Ali de 4 ay önce Halep'in kuşatma tehlikesi altında olduğu uyarısı yaptıklarını ancak uluslararası yardım kuruluşlarının ve geçici hükümetin gerekli adımları atmadığını ifade etti.

Halep'te 150 bini çocuk olmak üzere 400 binden fazla sivilin her gün gerçekleştirilen bombardımanın altında hayatta kalmaya çalıştığını belirten Ali, meselenin siyasi ve askeri olmaktan uzak, insani bir durum olduğuna dikkati çekti. Ali, BM'yi acil yardım iletilmesi ve kuşatmanın sona erdirilmesi için adım atmaya çağırdı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.