Halı saha maçına çağrılmayınca kendi yöntemiyle 7 ayda 54 kilo verdi

Halı saha maçına çağrılmayınca kendi yöntemiyle 7 ayda 54 kilo verdi
Emre Efe: "Arkadaşlarımla halı saha maçı yapacağım zaman çağrılmazdım, çünkü kiloluydum"

Konya'da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç, aşırı kilolarından kurtulmak için 7 ayda yaptığı spor ve sağlıklı beslenme ile doğal yollardan 54 kilo verdi. 119 kilodan 65 kiloya düşen Efe, "Arkadaşlarımla halı saha maçı yapacağım zaman çağrılmazdım, çünkü kiloluydum" dedi.
Selçuk Üniversitesinde okuyan 20 yaşındaki Emre Efe, aşırı kilolarından kurtulmak için birçok yöntemi denedi. Zayıflamaya karar verdiğinde 119 kilo olan Efe, spor, düzenli uyku ve sağlıklı beslenme ile 7 ayda 54 kilo vererek 65 kiloya düştü. Zayıflamaya nasıl karar verdiğini anlatan Emre Efe, "Daha önceden en son ulaştığım kilo ve zayıflamaya karar verdiğim kilo 119 kiloydu. Tam tartıya çıktığım gün 119 kilo olduğunu görmüştüm ve tamamen zayıfladığım dediğim noktada da 65 kiloyu gördüm. 54 kilo verdim. Bunu 7 ay gibi bir süre içerisinde yaptım. Ben bunu bir şeyleri de başarmak olarak görüyorum. Benim bir hayalim vardı. Bu iradeyle, azimle bu hayale erişebilmek için bu yolu izledim ve galiba başarılı oldum" dedi.
İnsanların kilolulara karşı ön yargılı olduğunu söyleyen Emre Efe, "Kiloluyken tabii ilk önemli olarak çevre, toplum biraz kilolu insanlara ön yargımız var. Ben de bu ön yargılara tabi tutuluyordum kiloluyken. Lise öğrencisiyken, ilkokul öğrencisiyken çevremdeki inanların alaycı yaklaşımları oluyordu. Tabii ne kadar umursamak istemeseniz de, ailem ne kadar yanımda olsa da biraz sıkıntı yaşıyorsunuz bu konuyla ilgili" ifadelerini kullandı.

"Doğal ortamda zayıflamak bana güzel geliyordu"
Doğal yollarla zayıflamanın önemine dikkat çeken Efe, "Zayıflama kararı aldığım zamana kadar anladım ki hiçbir şey beni tetiklememişti. Bir hayalim beni tetikleyecek bir şey olabilirdi ve bunu kilo verdikten sonra 50 küsur kilo verdikten sonra; ilk düştüğüm kilo 65 kilo oldu. Arkasından şuan 72 kiloyum. Tamamen yağdan kilo verdikten sonra tabii biraz da kas kaybı oldu. Arkasından kas kütlesini artırmaya, vücut geliştirmeye başladım. Bunu tamamen doğal ortamda yapmak bana güzel geliyordu. Açık havada spor yaparak ve beslenmemi kendi kendime ayarlayarak işe başladım" şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarımla halı saha maçı yapacağım zaman çağrılmazdım, çünkü kiloluydum"
Kiloluyken arkadaşları tarafından oyuna çağrılmadığını anlatan Efe, "Kilolu olduğunuz hal her şekilde yansıyor. En ufak bir örnek vermek gerekirse arkadaşlarımla halı saha maçı yapacağım zaman çağrılmazdım. Çünkü kiloluydum, koşamazdım ki haklılardı da bir şey de diyemezdim. Nefes problemi oluyordu bir süre sonra. Fazla yağlı beslenmek vücuda aşırı bir şekilde zarar veriyor. Bunun bilincine erken yaşta varmış olmam benim için önemli oldu. Yani bu konuda zayıfladığımdan beri hiçbir şekilde ben başardım havasına girmedim. Ben herkesin hangi konuda olursa olsun herkesin hayalleri doğrultusunda bir şeyler başarmasına sebep olmak, yardımcı olmak istiyorum. Bu konuda çoğu kilolu arkadaşıma bilgi verdim. Ben kilolu halimde evim 4'üncü katta idi bu 4 katın 1'inci katını bile çıkamıyordum. Şuan 9'uncu katta oturuyorum ve hiçbir şekilde daha asansör kullanmadım. 9 katı yürüyerek çıkıp iniyorum" dedi.
Zayıflamak için tavsiyelerini de sıralayan Efe, "Zayıflamak isteyenlere tavsiyem öncelikle spor yapsınlar, uykuya dikkat etsinler en önemlisi de beslenmedir. Eğer zayıflamak istemeyen biri varsa; ailesini düşünsün, çevresini düşünsün, sağlık problemlerinin olabileceğini düşünsün ve bu şekilde sağlıklı beslensin" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.