Haliç Üniversitesinin yönetimi geçici olarak devredilecek

Haliç Üniversitesinin yönetimi geçici olarak devredilecek
Yükseköğretim Kurulunca, "kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı" belirlenen İstanbul'daki Haliç Üniversitesinin geçici tedbir olarak faaliyet izninin durdurulması kararlaştırıldı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), denetimler sonucunda "kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı" belirlenen İstanbul'daki Haliç Üniversitesinin geçici tedbir olarak faaliyet izninin durdurulması kararlaştırıldı.

AA muhabirinin YÖK'ten edindiği bilgilere göre, dün gerçekleştirilen Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında, YÖK Denetleme Kurulunun Haliç Üniversitesinde yaptığı 2014-2015 eğitim-öğretim yılı genel denetimlerindeki tespitleri incelendi.

Tespitler sonunda, "kötü yönetim" nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı tespit edilen üniversitenin, büyük oranda mali sorunlar içinde olduğu da ortaya çıktı.

YÖK Denetleme Kurulu, bunun sonucunda "kötü yönetim sonucunda ortaya çıkacak risklerin bertaraf edilmesi, öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarının korunması, eğitim ve öğretimin devam edebilmesi ve faaliyetlerin sürdürülebilmesi için ilgili mevzuat hükümlerince, kamusal sorumluluk gereği geçici bir tedbir olarak üniversitenin faaliyet izninin durdurulması" önleminin uygulanması yönünde karar verdi.

Yeni mütevelli heyeti belirlenecek
Kararla, Haliç Üniversitesinin yönetimi, garantör üniversite konumundaki, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredilecek. Buna göre, Haliç Üniversitesinin yeni mütevelli heyeti belirleninceye kadar heyetin görevlerini, İstanbul Üniversitesinin yönetim kurulu yürütecek.

YÖK yetkilileri, Haliç Üniversitesinin öğrencilerinin herhangi mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.