Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak devredilmesi

Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak devredilmesi
Haliç Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gedikoğlu:- "Gerekli yasal prosedür tamamlandıktan sonra her şey normale dönecektir. Vakfımızın ve Üniversitemizin amacından sapmaması ve ayakta durması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmay

İSTANBUL (AA) - Haliç Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak İstanbul Üniversitesine devrine ilişkin, "Gerekli yasal prosedür tamamlandıktan sonra her şey normale dönecektir. Vakfımızın ve Üniversitemizin amacından sapmaması ve ayakta durması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Gedikoğlu, yazılı açıklamasında, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı nezdindeki usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari soruşturmalar ve Haliç Üniversitesi ile ilgili usulsüzlüklere yönelik Mansur Topçuoğlu, Korkut Hazinedar ve çalışma arkadaşları aleyhine başlatılan tahkikatların sonuca ulaştığını ifade etti.

Bu hususla ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurumundan alınan bilgilerin bu yönde olduğunu bildiren Gedikoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerek tarafımdan gerekse bir kısım Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin girişimleri neticesinde dile getirilen üniversitenin mali ve idari açıdan yönetilmez hale gelmiş olması nedeniyle, Vakfımıza ait Haliç Üniversitenin yönetimi geçici olarak Hami Üniversite olan İstanbul Üniversitesine devredilmiştir. Gerekli yasal prosedür tamamlandıktan sonra her şey normale dönecektir. Vakfımızın ve Üniversitemizin amacından sapmaması ve ayakta durması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.