Halid Meşal: Heniye Başkanlığındaki Yeni Yönetim Gereken Sorumluluğu Taşıyacaktır

Halid Meşal: Heniye Başkanlığındaki Yeni Yönetim Gereken Sorumluluğu Taşıyacaktır
Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, "Heniye başkanlığındaki yeni yönetim, esirlerin ve Kudüs'ün özgürleştirilmesi ve ablukanın kırılması için gereken sorumluluğu taşıyabilecek güçtedir." dedi

GAZZE (AA) - Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Hamas'ın İsmail Heniye başkanlığındaki yeni yönetiminin, tüm alanlarda sorumlulukları üstlenebilecek güce sahip olduğunu belirtti.

  • Hamas'ın yeni lideri İsmail Heniyye oldu
  • Hamas yeni vizyon belgesini açıkladı
  • 'İsrail ile bu süreçte doğrudan müzakereler faydasız ve riskli'

Meşal, El-Cezire'ye yaptığı açıklamada, demokratik ve kardeşçe bir atmosferde yapılan seçimlerde Hamas'ın Siyasi Büro Başkanlığına kendisinden sonra İsmail Heniyye'nin seçildiğini ve Heniye başkanlığındaki Hamas'ın yeni yönetiminin, Filistin halkının beklentileri, öncelikleri ve sıkıntıları da dahil tüm dosyalarda sorumlulukları üstlenme gücüne sahip olduğunu belirtti.

Meşal ayrıca, "Yeni yönetim, esirlerin ve Kudüs'ün özgürleştirilmesi ve ablukanın kırılması için gereken sorumluluğu taşıyabilecek kudrettedir. Hamas'ın her üyesi, hareketin yeni Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin ve yönetimin arkasındadır." dedi.

"Hamas, askeri, siyasi, istişare ve demokrasi alanında iftihar ettiğimiz modeller ortaya koydu"

Hamas'ın, hangi Filistinli gruba mensup olursa olsun İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılması, "Filistin rüyasının" hayata geçirilmesi için çalışılması, özgürlük ve vatana dönüş gibi hedeflerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra ellerinden çalınan tüm hakların geri alınması konularında sorumluluğunun olduğunu hatırlatan Meşal, şöyle devam etti:

"Ben ve kardeşlerim, bu harekette yönetim arkasında saf tutan birer neferiz. Tek yüreğiz. Hamas, askeri, siyasi, istişare ve demokrasi alanında iftihar ettiğimiz modeller ortaya koydu."

"Hamas'a ve ümmete makamlara bakmaksızın hizmet etmek istiyorum"

Hamas Şura Genel Meclisinden kendisine birçok görev teklif edildiğini ancak kendisini mazur görmelerini istediğini belirten Meşal, "Ben yalnızca Hamas Şura Genel Meclisi üyesiyim. Hamas'a ve ümmete makamlara bakmaksızın hizmet etmek istiyorum. Öte yandan hareketin yeni Siyasi Bürosu üyeleri de uygun bir zamanda açıklanacaktır." ifadesini kullandı.

Muhabirler: Nour Mahd Ali Abu Aisha, Zeynep Tüfekçi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.