Halid Meşal'den tarihi çağrı

Halid Meşal'den tarihi çağrı
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Filistin'de ayrılığın bitirilmesi ve "safların birleştirilmesi" çağrısında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın "ayrılığı bitirmek ve iç bünyeyi güçlendirmek" için başta Fetih hareketi olmak üzere tüm Filistinli gruplara elini uzattığı belirtildi.

İsrail ile yürütülen barış müzakerelerinin "gülünç ve aldatmaca" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Filistin ile ilgili alınacak kararlar, hiç kimsenin tekelinde değildir hatta bu konuda herkesin sorumluluğu bulunuyor" denildi.

Hamas'ın İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluları kurtarmak için imkansızı başaracağı vurgulanan açıklamada, "Esirlerden bahsetmek, Filistin'den, Kudüs'ten, dönüş hakkından, cihattan, direnişten ve ümmetin izzetinden bahsetmektir. Özgürlük büyük işler başarmak suretiyle geri alınacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görevlendirdiği bir heyetin Hamas hareketiyle uzlaşıyı görüşmek üzere bu hafta Gazze'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.