Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Halimize şükredelim!

Halimize şükredelim!

Hafta sonunda üniversiteden arkadaşım, kardeşim Semih Turhan’ın düğününe katılmak için eşimle birlikte Bursa’ya şöyle bir uzandık. Bursa’ya gidip Ulu Cami’yi, Tophane’yi, türbeleri gezmemek olmaz dedik ve tura başladık. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Bursa gerçekten çok güzel bir şehir. Tarihi yerleri sizi gerçekten geçmişe götürüyor. Etkilenmemek elde değil.

Ulu Cami için tek bir şey söyleyebilirim. Cami’den içeri adımınızı attığınız anda “Allah’ım bu nasıl bir ihtişamdır” diyorsunuz. Herkesin kesinlikle görmesi gereken bir yer…

Tabi bu kadar gezince bir de acıkıyor insan. Bursa’nın da İskender’i meşhur. 1867’den beri bu işi yapan Kebapçı İskender’de, o mavi dükkanda, bizde İskender’imizi yedik. Herkesin gidip tatmasını isterim. Bizim yediğimiz İskender’den gerçekten farklı bir tadı var.

Bu arada Bursa ile ilgili planınız varsa hanımlarınızın sakın o meşhur Bursa çarşılarına girmesine izin vermeyin. Gerçekten maddi olarak çökebilirsiniz benden söylemesi!

Bunlar Bursa’nın benim sadece yarım günde gezebildiğim ve görebildiğim yönleri… Bir de Teleferikleri varmış. Konya’mızda da yapılması planlanan teleferik. Bursa’nın eskiden beri kullandığı ve modernize ettiği teleferikleri görmek nasip olmadı.

Buraya kadar güzel yönlerini yazdık. Tarihi yerler bizde de var. Yemek kültürümüzü tek tek yazmaya kalkarsam bize ayrılan bu köşe yetmez! Çarşı-Pazar Bursa kadar hesaplı olmasa da bizde de çeşit mevcut. Şimdi gelelim Bursa’dan üstün olduğumuz ve benim için çok önemli olan konuyu açıklamaya.

Trafik… Evet Bursa’nın trafiği tam bir keşmekeş. İpekböceği Tramvayları şehrin merkezinde dolmuş taksilerle, özel halk otobüsleriyle, sarı taksilerle ve normal araçlarla iç içe tam bir karmaşa içerisinde. Karmaşa bize göre tabi. Bursa’da yayalar alışmış o trafiğe ve yola atlayıveriyorlar. Biz ise Ulu Camii’nin önünde 10 dakika kadar karşıya geçmek için bekledik. Sürücüler de saygılı yayalara karşı. Gram tıkanma yok trafikte. Vızır vızır işliyor. Halimize şükür ki dümdüz bir şehirde geniş geniş yollara sahibiz. Alt ve üst geçitleri yaya olarak kullanınca da herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Ama Bursa dağlık bir şehir olduğu için trafik ona göre haliyle yoğun. Park yerleri sıkıntılı. Bu yönlerine bakarak halimize çok şükretmeliyiz bence.

Tabii ki bu düzlüğe rağmen şehrimizin trafiği daha da rahatlatılabilir. Ama yine de halimize çok şükür…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR