Halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Desteğini Pankart Ve Karikatürlerle Gösterdi

Halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Desteğini Pankart Ve Karikatürlerle Gösterdi
Vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçe duvarlarına astıkları karikatür ve pankartlarla ifade ediyor

ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası sokaklara çıkıp, silahlara, bombalara, tanklara göğsünü siper eden ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlayan vatandaşlar, 81 ilde demokrasi nöbetine başladı.

Gündüz işlerine, akşam saatlerinde ise nöbet noktalarına giden vatandaşların, bir durağı da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Darbe girişiminden bu yana Külliye'nin etrafını boş bırakmayan vatandaşlar, darbeye tepki ve Erdoğan'a destek ifadelerinin yer aldığı pankartlar ve karikatürlerle Külliye'nin bahçe duvarlarını renklendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ölümüne seninleyiz", dünyaya ise "Yıkılmadık, ayaktayız ve güçlüyüz", Türk halkına ise birlik beraberlik mesajları veren vatandaşların astıkları bazı pankartlarda şu yazılar yer aldı:

"Reis sonuna kadar yanınızdayız, bu vatan için canımızı, kanımızı vermeye hazırız", "Hain darbe girişini kınıyoruz", "Reis, 'Tamam' diyene kadar buradayız", "Sayın Cumhurbaşkanımızın milli birliğimiz ve beraberliğimiz için gösterdiği vakur duruş, bizlere ve İslam dünyasına güç vermektedir", "Can teni terk edene denk, seninleyiz", "Dadaşlar demokrasi nöbetinde", "Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür", "Reisin emriyle, sonuna kadar demokrasi nöbetindeyiz", "Milli iradeye yapılan ihanetin karşısındayız", "Millet eğilmez, Türkiye yenilmez", "Sazımız da sözümüz de sana kurban olsun, Reisim", "Bizi duasız, vatansız, bayraksız ve Erdoğan'sız bırakma Allah'ım", "Sayın Cumhurbaşkanım sabaha kadar değil, mezara kadar beraberiz", "FETÖ herşeyi hesap etti ama Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli olduğunu hesap edemedi, Rizeli ne korkar, ne de kaçar", "Bu sevda bitmeyecek", "Rükudan başka eğilmeyen gençlik, milli iradeden yana", "Sakın gevşemeyiniz, karamsarlığa kapılmayınız, eğer mümin iseniz, üstün gelecek olan taraf sizlersiniz", "OHAL'de, bu halde her halde yanındayız Reis", "Ne teras, ne zemin katıyız, biz vatan köşkünde çökmez bir çatıyız", "Ne yıkmaya gücünüz yeter, ne de yıkıldığımızı görmeye ömrünüz yeter", "Yarınlar yorgun olanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır", "İslam yoludur, kalbi iman doludur, iyi bir Allah kuludur, bizi Erdoğan'sız bırakma Allahım."

Milli irade kampı karikatürleri
Külliye etrafında pankartların yanı sıra esprili ve anlamlı karikatürler de yer aldı. "Milli irade kampı" diye ayrılan bölümde, tanklara terlikle cevap veren teyzelerin, Fetullah Gülen'in "Hadi koşun cennete" diye kandırdığı insanların aslında cehenneme gittiğinin anlatıldığı karikatürler dikkati çekti.

Ayrıca bir karikatürde "FETÖ, seni ahmak! Uyuyan devi uyandırdın. Tanka sopayla dalana, tank versen ne yapmaz?" yazısı yer aldı.

Milli iradeye, demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafındaki refüjlere de çadır kurdu. Çadırlara ise "Çapulcu çadırı değil, milletin demokrasi çadırı", "Tanklar fil oldu, halk ebabil", "Çağırdın, geldik Reis, sen 'Git' deyinceye kadar buradayız." yazıları yazıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.