Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
Sudan İslami el-Vasat Partisi Başkanı Kude:- "Türkiye, kendi şartlarına ve durumuna uygun meşru sistemi seçme hakkına sahiptir. Şeffaf bir halk oylamasıyla halka danışıldığı sürece bu bir iç meseledir"- Filistin Yasama Meclisinde Hamas'a bağlı Değişim ve

HARTUM (AA) - Sudanlı ve Filistinli siyasetçiler, Türkiye'de 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketine destek verdi.

Sudan İslami el-Vasat Partisi Başkanı Yusuf el-Kude, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, kendi şartlarına ve durumuna uygun meşru sistemi seçme hakkına sahiptir. Şeffaf bir halk oylamasıyla halka danışıldığı sürece bu bir iç meseledir." dedi.

Kude, Batılıların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında yer alanların ılımlı İslam'ın yayılmasından endişe ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Batıyı huzursuz edecek bir hatta ilerlediğini vurgulayan Kude, bu nedenle Batılıların İslam'a adeta savaş açtığını ifade etti.

- "Kendi standartlarında demokrasi istiyorlar"

Filistin Yasama Meclisinde Hamas'a bağlı Değişim ve Islah Bloğu üyesi Ahmed Atvan ise Türkiye'deki yönetim sistemi değişikliğinin Türk halkının yararına olacağını ve demokrasiyi güçlendireceğini kaydetti.

Atvan, "Erdoğan'a yapılan saldırı haksız bir saldırı. Yönetim değişikliği halk oylamasına sunulacak. Bu, demokrasinin zirvesi demek." ifadelerini kullandı.

Yönetimde yapılacak düzenleme için "evet" ya da "hayır" tercihini halkın kullanacağını hatırlatan Atvan, Türk halkının kendi lehine olanı çok iyi bildiğini ve 15 Temmuz darbe girişimini akamete uğratarak bunu en güzel şekilde gösterdiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin başarılı bir deneyime imza attığını ve bu demokrasi tecrübesinin varlığından bazı kesimlerin rahatsız olduğunu belirten Atvan, "Türkiye'nin istikrarlı olmasını istemeyenler var. Bunlar, darbeyi destekleyerek ülkeyi yıkmaya çalıştılar. Şimdi de referanduma karşı çıkarak bunu yapmaya çalışıyorlar. Onlar kendi standartlarında demokrasi istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Atvan, Türk halkının, egemenliğine zarar verecek her türlü girişimi başarısızlığa uğratacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.