Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:- "Burada bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir şekilde genel ya da yerel seçim olmadığı için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesidir"

ADANA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin "Burada bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir şekilde genel ya da yerel seçim olmadığı için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesidir." dedi.

Bingöl, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada, 16 Nisan'daki halk oylaması çalışmaları kapsamında Adana'nın ilçelerinde ve mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Halk oylaması kampanyasında parti kimliğinden uzak bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bingöl, anayasa değişiklik paketindeki maddeleri konunun uzmanlarıyla değerlendirdiklerini belirtti.

Bingöl, değerlendirme çalışmalarının ardından tavırlarını netleştirdiklerini aktararak "Her vatandaşımızın hayati önem taşıyan bu referandumda yurttaşlık bilinciyle hareket ederek sandığa gitmesi çok ama çok önemli. Burada bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir şekilde genel ya da yerel seçim olmadığı için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesidir. Vatandaşların bu meseleye ilgi göstermesi ve oy kullanması çok önemlidir." diye konuştu.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanmaya başladığını anımsatan Bingöl, oy verme işlemine yurtdışından katılımın ilk gün yüksek olduğunu dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı'nın Meclisi feshetme yetkisinin olduğu" yönündeki tartışmalara da değinen Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç uzağa gitmeyelim. Her siyasi partinin ya da her sivil toplum kuruluşunun bu referandum sürecinde yayınladıkları bir takım broşürler, kitapçıklar, materyaller var. Alın bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yayınlamış olduğu o kitapçıkta çok açık bir şekilde fesihten bahsediyor. Diyor ki 'Karşılıklı feshetme Cumhurbaşkanı'nın yetkisinde olduğu gibi parlamentodaki milletvekillerinin belli bir sayıda imzasıyla da fesih söz konusu olabilir'. O kitapçıktan ele geçirin çünkü süratle o kitapçığı toplamaya başladılar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.