Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
Eski TBMM Başkanı Şahin:-"Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz. Bunları güçlendirmek için bu yeni sistemi getirdik. Onun için AK Parti, MHP, BBP olarak bunun arkasındayız. Bu ülkenin milliyetçi muhafazakar seçmeni bunun ar

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz. Bunları güçlendirmek için bu yeni sistemi getirdik. Onun için AK Parti, MHP, BBP olarak bunun arkasındayız. Bu ülkenin milliyetçi muhafazakar seçmeni bunun arkasında. Ve CHP'li vatandaşlarımızı da buna destek vermeye çağırıyorum." dedi.

Karabük'ün Eskipazar ilçesine bağlı Keçeler köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği hakkında bilgi aktardı.

Şimdiki sistemi 4 vitesli ve saatte 90 kilometre hıza sahip bir arabaya benzeten Şahin, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ne geçilince 5 vitesli ve saatte 140 kilometre hıza ulaşabilen arabaya sahip olacaklarını ifade etti.

- "Ülke için böyle bir model fayda getirecektir."

Amaçlarının, Türkiye'nin daha hızlı büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesi olduğunu kaydeden Şahin, "Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz. Bunları güçlendirmek için bu yeni sistemi getirdik. Onun için AK Parti, MHP, BBP olarak bunun arkasındayız. Bu ülkenin milliyetçi muhafazakar seçmeni bunun arkasında. Ve CHP'li vatandaşlarımızı da buna destek vermeye çağırıyorum. Ülke için böyle bir model fayda getirecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin artık koalisyon dönemlerinden kurtulacağını belirten Şahin, "Hükümet kurulamama gibi bir sorun olmayacak. Türkiye'de hükümetlerin ömrü 16-17 ay olmuştur. 16 ayda herhangi bir hizmetin gerçekleşmesi mümkün değildir. 16 ayı ortalama söyledim. 65 hükümetin 34 tanesinin ömrü bir yıldan az sürmüştür. 20 günlük hükümetler var, bir aylık hükümetler var. İtalya'da anayasa değişti, koalisyonlar yasaklandı. Çünkü onlar da çok çekti koalisyonlardan." diye konuştu.

"Cumhubaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile gelecek olan yenilikleri madde madde anlatan Şahin, terör örgütlerinin ve Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan bazı ülkelerin sandıktan "Hayır" çıkmasını istediklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından ilçe merkezinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle de bir araya gelen Şahin, daha sonra İsmet Paşa, Boncuklar, Babalar ve Üçevler köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.