Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
Antalya Platformu Başkanı Doğan:- "Bu ülkenin temel sorunu istikrarsızlıktır. Parlamenter sistem bu ülkede yönetim sorunu doğurmakta ve ülkeye huzur getirmemektedir"

ANTALYA (AA) - Antalya'da faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Aralarında Diyanet Vakfı, Birlik Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen'in de bulunduğu ve Antalya Platformu adı altında bir araya gelen 30 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Antalya Platformu Başkanı Metin Doğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğine destek için bir araya geldiklerini ve halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını ifade etti. Doğan, istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunulan coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesinin hayati derecede önem taşıdığını vurguladı.

"Dünya beşten büyüktür." sloganıyla Türkiye'nin bütün mazlumlara umut aşıladığına dikkati çeken Doğan, içeride ve dışarıda bütün olumsuz şartlara rağmen güçlü duruşunu sürdüren Türkiye'nin, artık yeni anayasa ve yönetim sistemiyle gelişmesini, büyümesini sürdürmede kararlı olduğunu belirtti.

- "Bu ülkenin temel sorunu istikrarsızlıktır"

16 Nisan'ın, Türkiye'de istikrarsız zeminini yok edecek, umudu büyütecek, uzun hükümetler dönemini başlatacak, ülkenin kalkınmasının ana başlangıcı olabilecek bir tarih olduğuna değinen Doğan, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin temel sorunu istikrarsızlıktır. Parlamenter sistem bu ülkede yönetim sorunu doğurmakta ve ülkeye huzur getirmemektedir. Parlamenter sistem bu ülkenin büyümesine fırsat oluşturmadı. 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 65 hükümet iş başına geldi, bunların ülkeyi idare etme süresi ortalama 1,5 yıldır. Böyle bir zeminde büyüme, kalkınma olur mu? İki yılda değişen hükümetler ne zaman iş yapacak? Bir gecede artan faizleri hatırlayın. Onun için istikrar diyoruz. 16 Nisan politik bir tercih değil, hayati bir tercihtir."

Doğan, yeni sistemle Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünün açılacağını, yürütmenin işlerliğinin hızlanacağını ifade etti. Sadece imtiyazlı kesimin değil, toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturulacağını vurgulayan Doğan, "Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.