Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
Eski TBMM Başkanı Şahin:- "16 Nisan'dan sonra sandıktan 'evet' çıkarsa CHP'de bir genel başkanlık sorunu ortaya çıkacak. Kılıçdaroğlu'nun yüreğine bu ateş düştü"- "Bakın, 'Ben sayın Başbakanın koltuğunu korumak için 'hayır'a çalışıyorum' diyen Kılıçdaroğl

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "16 Nisan'dan sonra sandıktan 'evet' çıkarsa CHP'de bir genel başkanlık sorunu ortaya çıkacak. Kılıçdaroğlu'nun yüreğine bu ateş düştü." dedi.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Şahin, halk oylamasına ilişkin vatandaşın kafasını karıştırma amaçlı ortada birçok yalan yanlış bilginin dolaştığını söyledi.

Şahin, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu'nun muhtarlara, "Sayın muhtarım, tüm yetkilerin devredildiği partili, taraflı bir cumhurbaşkanı bir kararnameyle köy, mahalle, ilçe ve illeri birleştirme, hatta bölgesel yönetim kurma hakkına sahip olacak. Cumhuriyetin ve demokrasinin en önemli kazanımlarından en kutsal, temsil ve hizmet bakımından önemli olan muhtarlık kurumunu 'hayır' diyerek koruyabilirsin." diye mesaj attığını söyledi.

Bu mesajı atan kişiyi tanıdığını aktaran Şahin, "Yani mesajda demek istiyor ki 'Bu anayasa değişikliği geçerse muhtarlıklarınız falan kapatılacak.' Ben hukukçuyum, TBMM başkanlığı yaptım, anayasa değişikliğini bu mesaj üzerine gözden kaçan bir şey mi var diye tekrar tekrar inceledim. Bununla ilgili bir tek kelime bile yok. Cumhurbaşkanının üst düzey yani müsteşar ve genel müdürleri atama yetkisi var. Muhtarlar seçimle gelir. Seçimle gelen birisini siz görevden nasıl alırsınız? 18 maddelik anayasa değişikliğinde buna imkan sağlayacak hiçbir kelime yok ama yalan yanlış ifadelerle sizleri 'acaba nasıl kandırabiliriz' diye düşünüyorlar." diye konuştu.

- "Anketlerde yüzde 55'i aştı 'evet' oylarının oranı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Ben sayın Başbakanın makamını, koltuğunu korumak için çalışıyorum" dediğini ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da buna birçok defa "Bu ülke için bir değil, bin Ali feda olsun. Benim makam ve mevkide gözüm yok. Türkiye için bu sistemin faydalı olacağına inanıyoruz. Benim mevcudiyetimin hiçbir önemi yoktur." şeklinde cevap verdiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Bakın, 'Ben sayın Başbakanın koltuğunu korumak için 'hayır'a çalışıyorum' diyen Kılıçdaroğlu, aslında kendi koltuğunu korumak için çalıştığını itiraf etmiş oluyor çünkü aslında kendi koltuğu bu referandumda 'evet' çıkarsa tehlikeye girecek. Şöyle bir atasözü vardır. 'Kendisi muhtacı himmet bir dede. Nerede kaldı ki gayrıya himmet ede.' atasözü vardır. Şimdi kendisinin koltuğu tehlikede. Bu referandumda 'evet' çıkarsa ki en son yapılan anketlerde yüzde 55'i aştı 'evet' oylarının oranı, yüzde 60'ları aşacağına da inanıyorum. Bizim 'evet' çıkması konusunda hiçbir endişemiz yok."

- "Kılıçdaroğlu'nu başarısız görüyorlar"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bireysel olarak ülkeyi gezdiğini ve "hayır" oyu için çalıştığını, aslında ikisinin de amacının bu olmadığını söyleyen Şahin, "Her ikisi de CHP Genel Başkanlığına oynuyor. 16 Nisan'dan sonra sandıktan 'evet' çıkarsa CHP'de bir genel başkanlık sorunu ortaya çıkacak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüreğine bu ateş düştü. Yerine talip olanlar da sanki genel başkanmış gibi Kılıçdaroğlu ile değil, kendileri müstakil programlar yapıyor. Feyzioğlu da müstakil programlar yapıyor. Amaçları, bu yönetimi başarısız görüyorlar, Kılıçdaroğlu'nu başarısız görüyorlar ve yerlerine talipler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.