Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: - "Bu referandumla, bundan sonra sandıkta hükümet kurulacak ve sandıkta her şey bitecek. Bunları tankların gölgesinde, gazete ilanlarıyla, tehditlerle, şantajlarla ve transferlerle hiç kimse yapamayacak ve millet ikt

ZONGULDAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumla, bundan sonra sandıkta hükümet kurulacak ve sandıkta her şey bitecek. Bunları tankların gölgesinde, gazete ilanlarıyla, tehditlerle, şantajlarla ve transferlerle hiç kimse yapamayacak ve millet iktidar olacak." dedi.

Kaya, Zonguldak kent merkezindeki seçim bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı işlerde ortaya koyduğu samimiyeti, halk oylamasıyla da gösterdiğini söyledi.

Üç dönem şartının başarıyla uygulandığını, cumhurbaşkanlığında da iki dönem şartını hayata geçireceklerini anlatan Kaya, muhalefetin, anayasa teklifini içeren maddelerin aceleye geldiği yönündeki eleştirilerine katılmadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2012'deki parlamentoda, anayasa uzlaşma komisyonuna AK Parti'nin sevk ettiği veya teklif ettiği anayasa paketinin tamamının içerisinde, bugünkü maddelerin hepsi var. Dolayısıyla, gerek 18 yaşla, gerek yedek milletvekilleriyle, gerek cumhurbaşkanı meclis ilişkileri, gerekse cumhurbaşkanının dönemleriyle ve seçilme süresiyle ilgili maddeleri, bundan 5 yıl önce tek tek meclise teklif ettik. Biz yeni bir şey yapmadık. Ne yaptıysak milletin huzurunda ve milletin dahilinde yaptık."

Referandumla ülkede güven ve istikrarın inşa edileceğini, bundan sonra sandığa gidildiğinde ülkeyi yönetecek iradeyi milletin seçeceğini belirten Kaya, "Parlamentoyu da biz seçeceğiz. Bugüne kadar bu böyle miydi? Biz sandığa gider hükümeti, başbakanı ve parlamentoyu seçerdik." dedi.

- "Siyasette başaramayan gidecek"

Kaya, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan tek başına iktidar çıkmadığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teklifte bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu dedi ki; 'Gel sen başbakan ol, birlikte MHP, CHP ve HDP hükümetini kuralım.' AK Parti yüzde 40 oy almıştı. MHP'nin aldığı oy ise yüzde 16'ydı ve 80 milletvekiliydi. Dolayısıyla yüzde 13 alana da teklif edebilirdi. Yüzde 16'yla hükümetin kurulacağı bir durumla karşı karşıyaydık. Daha evvel bu ülkede yüzde 15 ve yüzde 20 alanların iktidar olduğunu gördük. Bu referandum, bunlara son veriyor. Bu referandumla, bundan sonra sandıkta hükümet kurulacak ve sandıkta her şey bitecek. Bunları, tankların gölgesinde, gazete ilanlarıyla, tehditlerle, şantajlarla ve transferlerle hiç kimse yapamayacak ve millet iktidar olacak. Bundan sonra bu ülkede güçlü iktidar gibi aynı zamanda çok güçlü bir muhalefet olacak. Her ikisinin sonucunda da ortaya şu tablo çıkacak. Siyasette başaramayan gidecek."

Halk oylamasından sonra Türk siyasetinin değişeceğini vurgulayan Kaya, "Bu millete benzemeyen hiç kimse siyaset yapamayacak. Bu millete rağmen hiç kimsenin siyaset yapamayacağı ve millete ayar çekilemeyeceği bir döneme giriyoruz. 16 Nisan bu anlamda önemlidir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, daha sonra beraberindekilerle birlikte Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Kaya, ziyaretin ardından Kozlu ilçesinde, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, sandık başkanları ve teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.