Halk oyunları 'Gençler Türkiye Şampiyonası' başladı

Halk oyunları 'Gençler Türkiye Şampiyonası' başladı
Eskişehir'de Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca gerçekleştirilen "Gençler Türkiye Şampiyonası" 24 ilden 30 halk oyunları ekibinin katılımıyla başladı

Eskişehir'de, Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca gerçekleştirilen "Gençler Türkiye Şampiyonası" 24 ilden 30 halk oyunları ekibinin katılımıyla başladı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe İstanbul, Tekirdağ, Van, Artvin, Adana, İzmir, Ankara, Adıyaman, Trabzon, Gaziantep, Kırklareli, Zonguldak, Kayseri, Iğdır, Burdur, Bitlis, Malatya, Diyarbakır, Rize, Nevşehir, Erzurum, Bayburt, Denizli ve Sivas illerinden 30 takım katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen programın bu yılki sloganı ise "Halk Oyunları Sevgi ve Barışın Mayasıdır" oldu.

Gözetmenler eşliğinde hünerlerini sergileyen halk oyunları ekiplerini çok sayıda davetli izledi.

Şampiyonanın geleneksel sahne düzenlemeli kategorisi yarışmasında birinciliği İzmir'den Bayraklı Belediyesi Bayfem G.S.K., ikinciliği Artvin'den Artvin Belediye Halk Oyunları Doğa ve Su Sporları, üçüncülüğü ise Kırklareli yöresinden Kırklareli Anadolu Lisesi takımları elde etti.

Etkinlik yarın geleneksel sahne düzenlemesiz kategori yarışması ile sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.