Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası

Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası
MUĞLA (AA) - Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası'nın ilk gün düzenlenen "geleneksel düzenlemeli dal" kategorisinde Bodrum Akademi Karya ve Karya...

MUĞLA (AA) - Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası'nın ilk gün düzenlenen "geleneksel düzenlemeli dal" kategorisinde Bodrum Akademi Karya ve Karya Kır Çiçekleri Spor Kulübü, Türkiye şampiyonu oldu.

Menteşe Spor Salonu'nda yapılan Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası'na Mersin, Bingöl, Ankara, Muğla, Adana, Amasya, Artvin, Van, Kırklareli, Kocaeli, Çanakkale, İzmir ve Antalya ekipleri katıldı.

Sahneye ilk çıkan ekip, Mersin ekibi oldu. 13 ilin temsilcisinin sahne performanslarının ardından şampiyonaya katılan her il temsilcisine katılım madalyası ve çeşitli hediyeler verildi.

Geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde 90.77 puanla Bodrum Akademi Karya ve Karya Kır Çiçekleri Spor Kulübü birinciliği elde etti.

İzmir BORDER Gençlik Spor Kulübü 90.11 puanla ikinci, Antalya Yörem Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü ise 89.21 puanla üçüncü oldu.

Bodrum ekibinin kupasını, Vali Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu verdi.

Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası bugün yapılacak "geleneksel düzenlemesiz dal" yarışlarıyla sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.