Halkbank'ın voleybol yatırımı

Halkbank'ın voleybol yatırımı
Halkbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu: "Voleybola yaptırım yaptık ve karşılığını aldık"- "Aldığımız sonuçlarla Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu tescil ettik"- "Salonları doldurduğumuzda gençlerimizi spora çeker, kötü alışkanlıklardan uzaklaştı

ANKARA (AA) - Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın DHL Modena takımını eleyerek 6'lı play-off'a kalan Halkbank Kulübünün başkanı Selahattin Süleymanoğlu, yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını söyledi.

Süleymanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polonya'da düzenlenecek Dörtlü Final'e gitmek ve şampiyonluk yaşamak istediklerini belirterek, "Polonya soğuk memleket, tek çizmeyle gidemeyiz, iki çizmeyi de giyerek gitmeliyiz. Şimdi sağ tekini giydik, sol çizmeyi de giyip Polonya'da olalım" ifadelerini kullandı.

Takımın istedikleri gibi oynamaya başladığını anlatan Süleymanoğlu, "Oyuncularımızdaki bu inanç devam ettiği sürece tur atlayıp son 4'e kalacağımızı düşünüyorum. Sakatlık yaşamazsak bunu başaracağımıza eminim" değerlendirmesini yaptı.

Ziraat Bankası ve Arkas Spor'un kupadan elenmesine üzüldüklerini dile getiren Süleymanoğlu, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın devleriyle oynuyorsunuz. Voleybola yıllardır yatırım yapan takımlar rakibiniz oluyor. Kolay değil. Ziraat Bankası'nın 12'ye kalması bile çok önemli ki tarihinde böyle bir başarı yok. Bence rakibini eleyebilirdi ama olmadı. Voleybolda bunlar var. Arkas Spor'un rakibi daha güçlüydü, bu turda da bizim rakibimiz olacak. Voleybola yatırım yaptık ve karşılığını aldık. Yatırım yaparsanız oluyor. Önce çalışacaksınız sonra isteyeceksiniz."


- "Şampiyonlar Ligi takımı"


Daha önce CEV Kupası'nı almaları ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarının takıma tecrübe kazandırdığını belirten Süleymanoğlu, "Aldığımız sonuçlarla Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu tescil ettik" dedi.

Kadrolarında bulunan yerli ve yabancı voleybolcuların ülkelerinin milli takımlarında da forma giydiğine dikkati çeken Süleymanoğlu, şunları söyledi:

"Kulüp olarak da Şampiyonlar Ligi'nin havasını epey kokladık. Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu bu maçlarda aldığımız sonuçlarla tescil ettik. Türkiye'nin haklı gururu, temsilcisi olduk. Halkbank, Avrupa'da iyi bilinen ve herkesin saygı duyduğu bir takım. Her yıl olduğu gibi yine Avrupa'da da şampiyonluk hedefliyoruz. Voleybol değişik bir oyun, iyi çalışmazsanız iyi konsantre olmazsanız takımınız iyi olsa da başarmanız çok zor. Etap etap düşünmeliyiz. Etapları geçerek şampiyonluğu düşünmeliyiz. Türkiye'ye böyle bir gurur yaşatmak istiyoruz. Türkiye de voleybolun tanınır olmasına, sevilmesine de katkı yapacaktır. Şampiyonluğu ayrıca bunun için de istiyoruz."


- "Hak ettik artık gelin lütfen"


Voleybol seyircisinin azlığı ve ilgisizlikten şikayet eden Süleymanoğlu, "Seyirci iyi oyunun bir parçası ve destekçisi, oyunun şeklini değiştirebilen bir vasıta" dedi.

Arkas Spor'u Şampiyonlar Ligi'nde eleyen İtalya'nın Cucine Lube takımıyla Ankara'da oynayacakları maçta özel bir ortam oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Süleymanoğlu, "Ankaralıları bu maça davet ediyoruz. Sevsin, sevmesin... Hem voleybolu sevmeye hem de bizi desteklemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Süleymanoğlu, voleybolun seyirciyle güzel olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Maç seyirci için de bizim için de keyifli olacak. İyi bir organizasyon yapacağız. Ankaralı seyirciler, özellikle bayan milli takımına çok destek veriyor. Aynı desteği Avrupa'daki başarılarımızdan dolayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Hak ettik artık gelin lütfen, diyorum."


- 100 avroya voleybol maçı


Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'da oynadıkları DHL Modena maçının bilet fiyatlarının 40 avrodan başladığına dikkati çeken Süleymanoğlu, "Rakibimiz salonu doldurmuştu. Bizde bilet fiyatları 5 lira, 10 lira kimseyi getiremiyoruz" eleştirisini yaptı.

Avrupa'da spor kültürü olduğunu ancak Türkiye'de henüz bunun yerleşmediğini belirten Süleymanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Futbolla yatıp, futbolla kalkıyoruz. Futbolcu hapşırınca ertesi gün gazeteler yazıyor. Çok ilginç, Modena'daki maçın bilet fiyatları 40 ila 100 avroydu. Voleybolu sevenler salonu doldurmuştu. Demek ki bu bir kültür. Herkes bütçesinden belli bir bölüm ayırıyor ve sinema tiyatro gibi voleybol maçı da izliyor. Federasyon, biz, Spor Genel Müdürlüğü birlikte çalışıp bu salonları doldurmalıyız. Bu salonları doldurduğumuz zaman gençlerimizi spora çeker ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış oluruz. Bizim sosyal sorumluluğumuz da takım olarak tam da budur."


- "Bankaların rekabeti"


Süleymanoğlu, Halkbank'ın ekonomik alanda rekabet ettiği birçok banka takımının bulunduğunu söyledi.

Rakiplere saygı duyarak, başarılarını alkışladıklarını anlatan Süleymanoğlu, "Başkasının başarısızlığı bizim başarımız olmamalı" dedi.

Sporun ruhuna aykırı hiçbir şeyi kabul etmediklerini ifade eden Selahattin Süleymanoğlu, şunları kaydetti:

"Her zaman 'hak ederek şampiyon olalım, olamazsak, hak eden olsun' deriz. Sporda ancak bu kültürü yerleştirirsek yol alabiliriz. En büyük eksiğimiz, rakibe saygı duymamak. Rakibin olduğu için saygıyı hak ediyor. Altyapı antrenörleri ve öğretmenlere bu konuda önemli görevler düşüyor. Sporcuyu yetiştirirken verebilecekleri en güzel olgu rakibe saygı. Bunu verebilirsek çok mesafe katederiz ve doping gibi olumsuz durumlarla karşılaşmayız. Başarıyı alkışlamalı ve aynı başarıyı elde etmek için çalışmalıyız. Avrupa'da kimse, kimin yenildiğine bakmıyor. Kendisinin nasıl oynadığına bakıyor. Bu felsefe yerleşmeli."







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.