Haltercilerden Konya'ya iki derece

Haltercilerden Konya'ya iki derece
Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu genç halterciler, Türkiye kulüpler Şampiyonası’nda iki derece kazandı.

Türkiye Halter Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Gençler Halter Kulüpler Türkiye Şampiyonası 28 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Konya’da yapıldı. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100. Yıl Spor Salonunda yapılan Gençler Halter Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda 35 İl, 65 kulüpten 438 sporcu mücadele etti. Şampiyonada mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu genç halterciler, iki ayrı kiloda dereceye girmeyi başardı.

Bayanlar Kategorisinde Ankara Gonca Spor 145 puanla şampiyon oldu. Büyükşehir Kağıtsporlu halterciler ise şampiyonada takımlar düzeyinde yedinci oldu. Kocaeli Büyükşehirli bayan genç haltercilerden 54 kiloda Berfin Altun koparmada 78 kilo, silkmede 95, toplamda ise 173 kilo kaldırarak 25 puanla Türkiye ikincisi oldu. +75 kiloda podyuma çıkan bir diğer genç bayan sporcu Ceren Akarsu ise koparmada 72, silkmede 83, toplamda ise 155 kilo kaldırarak 23 puanla üçüncü oldu.
Müsabakaların ardından dereceye giren haltercilere madalyaları törenle verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.