Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde seminer verdi

Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde seminer verdi
KÖLN (AA) - Haluk Piyes, gençleri uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmak için en etkili yöntemin onları sevgi ile yetiştirmek olduğunu söyledi.Türk Üniversiteliler...

KÖLN (AA) - Haluk Piyes, gençleri uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmak için en etkili yöntemin onları sevgi ile yetiştirmek olduğunu söyledi.

Türk Üniversiteliler Derneği (TürkÜniD) tarafından Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen seminerde konuşan Piyes, başrolünde oynadığı ve 21 Nisan Perşembe günü Köln Cinedom'da galası yapıldıktan sonra sinemalarda gösterime girecek olan olan "Ateş" isimli filmle, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi.

"Ailelerin çocuklarının eğitimleri ile yakından ilgilenmeleri, sağlıklı beslenme konusundaki takipleri, sinemaya, tiyatroya, müzeye gitmek gibi birlikte yapacakları sosyal aktiviteler çocuk gelişiminde büyük önem taşıyor. Dolayısıyla ilgi, bilgi ve sevgi aşısını ailelerin çocuklarına aşılamaları gerekiyor." diyen Piyes, özellikle babaların çocuklarına sevgilerini göstermediklerini, bunun da çocuklarda travmalara sebep olabileceğine dikkat çekti.

"Bizim ailelerimiz içinde maalesef 'Seni seviyorum' kelimesini çok kullanmıyoruz" diyen Haluk Piyes, anne ve babaların çocuklarına sevdiklerini hissettirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cihangirli Rum bir ailenin çocuğunun muhafazakar bir arkadaşı ile birlikte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcısına dönüşmesini anlatan "Ateş" isimli sinema filminde de bu konuların resmedilmiş hallerini sergilediklerini belirten Piyes, şunları söyledi:

"Bütün çocuklar bizim çocuklarımız, ben ötekileştirmeye karşıyım. Mezhebi ırkı ne olursa olsun insana bir insan olarak bakmamız lazım. İnsanlara sevgi ile yaklaşmamız lazım, hepimizin köprü olması lazım ve birbirimizi sevmemiz lazım. Sevgisizlik asosyal olmaya neden olur ve asosyal çocuk ise her tür kötülüğe meyil gösterir."

Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde seminer verdi

Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde seminer verdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.