Hamas: Bir İsrailli subayı esir aldık

Hamas: Bir İsrailli subayı esir aldık
Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, sabah saatlerinden açıklanan ateşkesten önce, 1 İsrailli subayı esir aldıklarını bildirdi

Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, sabah saatlerinden açıklananateşkesten önce, 1 İsrailli subayı esir aldıklarını bildirdi.

Esir alınan askerin kimliği belirlendi. Askerin isminin Adir Goldren olduğu ve İsrail tarafından ailesine resmi olarak bildirildiği kaydedildi. Goldren'in üst düzey bir subay olduğu ifade ediliyor.

İsrail ateşkesi bozduktan sonra Hamas'a bağlı güçler İsrail askerinin saldırılarına karşılık vermeye başladı. Meydana gelen çatışmada 2 İsrail askerinin ağır şekilde yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, bir askerinin kaçırıldığı bugünkü operasyon sırasında 2 askerinin de öldürüldüğünü duyurdu.

Son esir almayla birlikte mukavemet güçlerinin elindeki İsrailli asker sayısı böylece ikiye yükseldi.

KASSAM: 131 İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK

Kassam Tugayları açıklamasında, İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlattığı günden bu yana 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü de belirtti. Bugün ölen iki İsrail askeriyle birlikte öldürülen İsrail askeri sayısının da 133'e yükseldiği bildirildi.

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI

İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada da, İsrail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığı belirtilerek "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri kaçırıldı" ifadesi kullanıldı.

Konuya ilişkin araştırmanın devam ettiği kaydedilen açıklamada, kapsamlı arama yapılarak kayıp askerin bulunmasına çalışıldığı vurgulandı.

KAÇIRILAN ASKER BAKANIN KUZENİ İDDİASI

Hamas tarafından kaçırılan İsrailli subayın, Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edildi.

İNGİLİZLERİN İDDİASI

İngiliz yayın kuruluşu Channel 4 News, İngiltere'den göç eden Yahudi bir ailenin mensubu olan 24 yaşındaki Hadar Goldin'in, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.