Hamas, İsrailli rehineleri serbest bıraktı mı ?

Hamas, İsrailli rehineleri serbest bıraktı mı ?
Hamas, İsrail ile varılan anlaşma kapsamında dün serbest bıraktığı esirlerin Kızılhaç yetkililerine teslim edildiği anların görüntüsünü paylaştı

Hamas, İsrail ile varılan anlaşma çerçevesinde dün serbest bıraktığı esirlerin Kızılhaç yetkililerine teslim olduğu anların görüntüsünü paylaştı.

Hamas ile İsrail aralarında yapılan esir takası protokolü ilk etabı yapıldı. Dün İsrail cezaevlerinde 39 Filistinli bırakılırken, Gazze'den ise 10 Taylandlı, 1 Filipinler vatandaşı ile 13 İsrailli esir serbest bırakıldı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşma çerçevesinde esirleri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim ettiği anların görüntüsü paylaştı.

SÜREÇ BÖYLE DEVAM EDECEK

İsrail ile Hamas arasında Katar'ın arabuluculuğunda edilen ve dün yürürlüğe giren esir takası anlaşması kapsamında 4 gün boyunca toplam 50 İsrailli esir ile 150 Filistinli serbest bırakılacak. Takasın ikinci gününde yine 13 İsrailli esirin serbest bırakılacağı anlaşıldı. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan duyuruda, bugün serbest bırakılması beklenen esirlerin listesinin teslim alındığı açıkladı. Liste incelendikten sonra esirlerin ailelerine haber verildiği vurgulandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.