Hamas, Katar Emiri Temim'in Desteğinden Memnun

Hamas, Katar Emiri Temim'in Desteğinden Memnun
Hamas Sözcüsü Berhum, Katar Emiri Şeyh Temim'in, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek mesajından memnuniyet duyduğunu belirtti

GAZZE (AA) - Hamas, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek mesajından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yayımladığı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim'in, Aksa, Kudüs ve Filistin meselesinde izlediği tutumdan övgüyle söz etti.

Şeyh Temim'in, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek mesajından memnuniyet duyduğunu ifade eden Berhum, "Filistin halkının ve adil davasına daha fazla destek verilmesi ve siyonist projelerle mücadelede direnişin sahada desteklenmesi" çağrısında bulundu.

Katar Emiri, dün akşam, Katar merkezli Al Jazeera kanalında yayınlanan konuşmasında, "Kudüs'teki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Filistin halkıyla dayanışma içindeyiz. Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını kınıyoruz. Kudüs'ün maruz kaldığı durumun, bölünme yerine birlik ve dayanışmayı teşvik etmesini umuyoruz." ifadesini kullanmıştı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu metal dedektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif'te egemenlik sağlamak istiyor.

Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfı'na danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.