Hamas Öldürülen Fukaha İçin Gazze'de Taziye Çadırı Kurdu

Hamas Öldürülen Fukaha İçin Gazze'de Taziye Çadırı Kurdu
GAZZE (AA) - Hamas, Gazze Şeridi'ndeki evinin önünde dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları...

GAZZE (AA) - Hamas, Gazze Şeridi'ndeki evinin önünde dün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha için taziye çadırı kurdu.

Hamas'ın, Gazze'nin batısındaki El-Ketibe Meydanı'nda kurduğu taziye çadırına Filistinli grupların yöneticileri ve mensupları da katıldı.

Hamas yöneticilerinden Fevzi Berhum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu suikastin arkasında İsrail'in olduğunu savunarak, "İsrail'in, tetikçileri ile bu işi planladığını ve uyguladığını" söyledi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha, dün Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Fukaha'nın cenazesi bugün, Hamas'ın Gazze'deki yeni sorumlusu Yahya Sinvar ve Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin yanı sıra Filistinli grupların üst düzey yetkilileri ve yüzlerce Kassam mensubunun hazır bulunduğu cenaze töreninin ardından toprağa verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.