Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması

Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması
Hamas yöneticileri, Filistin İstihbarat Başkanı Ferac ile görüştü

GAZZE (AA) - Hamas yöneticileri ile Filistin İstihbarat Başkanı Macid Ferac'ın bir araya geldiği bildirildi.

Hamas'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma günü gerçekleştiği belirtilen "önemli" görüşmede, Filistin meselesi ve bölgenin durumuna ilişkin son gelişmeler ile Arap ülkelerinin uzlaşıya desteği ele alındı.

Taraflar, "başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar 'direnişin silahı' konusunun Filistin halkının hakkı olduğunu, devlet kurulduktan sonra bu gücün ulusal orduya bağlanacağını" teyit etti.

Görüşmede ayrıca, Mısır'ın başkenti Kahire'de diyalog konusunda ilerleme kaydedilmesi ve uzlaşı anlaşmasının uygulanmasında kararlı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Mısır, 4 Mayıs 2011 tarihli Kahire Anlaşması'nı imzalayan tarafları, 21 Kasım 2017'de Kahire'de tekrar toplantıya davet etmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.