Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşmasını İmzalaması

Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşmasını İmzalaması
FKÖ Yürütme Konseyi, Fetih ve Hamas'ın Kahire'deki toplantılarında alınan kararlarına destek verdi

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen Fetih ve Hamas hareketlerinin düzenlediği toplantılarda alınan kararları desteklediğini duyurdu.

Konseyin Ramallah'taki toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, kardeş ve dost ülkelere ulusal uzlaşının hayata geçirilmesi için verdikleri maddi desteği artırmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, geçen hafta Kahire'de Fetih ve Hamas heyetleri arasında yapılan toplantılarda alınan kararların desteklendiği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, İsrail tarafından Batı Şeria'da yıl sonuna kadar 12 bini aşkın yeni konut inşa etme niyetinde olduklarına ilişkin verilen beyanat ile ABD'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünden (UNESCO) çekilme kararı kınandı. Söz konusu kararın, İsrail'i bazı alanlardaki aşırı ve uzlaşmaz tavrını sürdürmeye teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada son olarak, İngiltere'nin, Balfour Deklarasyonu ile Filistin halkına karşı işlediği suçu itiraf etmesi ve bu konuda üzerindeki baskının artırılması için yurt dışındaki Filistinli kurumlar ve topluluklara bu deklarasyonun 100'üncü yılı faaliyetlerine aktif olarak katılmaları çağrısı yapıldı.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.