Hamile kadını halk otobüsüyle hastaneye yetiştirdi

Hamile kadını halk otobüsüyle hastaneye yetiştirdi
Kayseri’de sancılanan hamile kadını otobüsle hastaneye yetiştiren şoföre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce ödül verildi.

Hizmet sektörünün en önemli birimlerinden olan ulaşım sektöründe fedakarca çalışan otobüs şoförleri her gün çok farklı olaylarla karşılaşabiliyorlar. İşte bu olaylardan birisi Yakut Mahallesi’nde gerçekleşti. Mustafa Soyak adlı otobüs şoförü duraktan yolcu almak üzereyken 36 haftalık hamile olan ve sancılanan Sema Akkaya’nın yere düştüğünü gördü. Bir an önce hastaneye yetiştirilmesi gereken hamile kadını otobüse alan Mustafa Soyak, sancıları artan kadını, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Olayın nasıl yaşandığını anlatan Mustafa Soyak, "Yolcu alırken bir bayanın düştüğünü gördüm. Ambulansın gelmesi zaman alabilirdi. Bu yüzden karar verip Doğumevine yetiştirdim" dedi.

Mustafa Soyak’ın gösterdiği örnek davranışı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce de takdir edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darandelioğlu, Mustafa Soyak’ı örnek davranışı nedeniyle tebrik ederek, "Ulaşımla ilgili bazı şikayetler elbette oluyor; ama bu şikayetleri en aza indirmek için çalışıyoruz. Mustafa Soyak’ın göstermiş olduğu bu tür davranışlar işletmemizin yüz akıdır. Mustafa Soyak’a teşekkür ediyoruz. Şoförlerimizden benzer duyarlılığı göstermelerini istiyoruz" dedi. Ahmet Darendelioğlu, Mustafa Soyak’a plaket verdi.

Ulaşım Daire Başkanı Ferhat Bingöl de Mustafa Soyak’a hediyesini verdi ve "Bu arkadaşlarımızın sayısının artmasını istiyoruz" dedi. Bingöl, Mustafa Soyak’ın hamile kadını hastaneye yetiştirmekle kalmayıp, genç kadının altınlarının bulunduğu çantasını da hastanenin güvenlik görevlisine teslim ettiğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.