Hamsi Tezgahta 15 Lira

Hamsi Tezgahta 15 Lira
Av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar umduğunu bulamayınca Edirne'de hamsinin fiyatı 15 liraya kadar yükseldi

EDİRNE (AA) - Edirne'de balıkçı Hamza Köksal, yaklaşık 6 aydır tüm balıkçıların av yasağının kalkmasını beklediğini belirtti.

Birçok bölgede "Vira Bismillah" diyerek gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçıların eli boş döndüğünü anlatan Köksal, balığın az olması nedeniyle fiyatların da yükseldiğini vurguladı.

İlk gün balıkçıların az sayıda hamsi, istavrit ve palamut avlayabildiklerini aktaran Köksal, ''Aylardır tüm balıkçılar bu günü bekliyordu. Yasağın kalkmasıyla denize açıldılar. Fakat çoğu umduğunu bulamadı. Kötü hava şartları nedeniyle az sayıda balıkla limana döndüler. Bu nedenle ilk gün balık fiyatları çok yüksek oldu. ilerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatlarında düşmesini bekliyoruz.'' dedi.

İlk gün hamsi ve istavritin kilosunu 15 liradan satışa sunduklarını ifade eden Köksal, balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle satışların durgun olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Hakan Mehmet Şahin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.