Hamside Fiyat Düştü

Hamside Fiyat Düştü
Av yasağının sona ermesiyle tekneleriyle denize açılan balıkçılar bol miktarda balık yakaladı, tezgahların aranan balığı hamside de fiyat düştü

EDİRNE (AA) - Av yasağının sona ermesiyle tekneleriyle denize açılan balıkçılar bol miktarda balık yakaladı, tezgahların aranan balığı hamside de fiyat düştü.

Balıkçı Feridun Bistiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun başlaması hem tezgahta balık satanları hem de balıkçıları sevindirdiğini söyledi.

Karadeniz ve Marmara'da balık bolluğu yaşandığını belirten Bistiren, "Satışlarımız bugünlerde çok iyi. Şimdi palamut zamanı ancak hamsi satışlarımız da oluyor. Hamsinin fiyatı da palamut gibi düştü. Bayramdan önce hamsinin kilogramını 20 liradan satıyorduk şu anda 10 liraya düştü. Palamut da tanesi ve boyutuna göre 6 ve 10 lira arasında değişiyor. Çipuranın kilogramı 25, mezgit 25, barbun 15 ve 25 lira arasında satılıyor." diye konuştu.

Palamut sezonunun yaklaşık bir ay daha süreceğini aktaran Bistiren, gelecek ay hamsi bolluğu beklediklerini kaydetti.

Tezgahın yıldızı palamut ve hamsi

Balıkçı Hamza Köksal ise vatandaşların en çok palamut ve hamsi tükettiğini ifade etti. Balık tezgahının yıldızının palamut ve hamsi olduğunu dile getiren Köksal, "Hamsinin fiyatı şu an gayet düştü. Palamut zamanı olduğu için palamut ve hamsi peynir ekmek gibi satılıyor. Önümüzdeki günlerde hamsinin bollaşacağını fiyatının daha da düşeceğini bekliyoruz. Şu an başka balıkta yok zaten" dedi.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.