Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

HANÇERLİ SAHAYA İNDİ!

HANÇERLİ SAHAYA İNDİ!

Cuma akşamı Karatay Belediyesi’nin Celalettin Karatay Kültür Merkezi’ndeki programı için büyük bir heyecanla yola çıktık. Zira Karatay adına ne böyle değerlendirme toplantılarına alışıktık ne de gelecek projelerin sunumuna.

Mehmet Hançerli, çalışkan ve başarılı çalışmalarıyla yıllardır Karataylının gönlünde taht kurmuş bir isim. İlçeyi yeniden imar etti. On binlerce konut üretti. Karatay’ın arsa değerini de yaşam kalitesini de yükseltti. Çalıştı çalıştı… Gözle görülen lakin reklamı yapılmayan birçok esere ekibiyle imza attı. Bunları Konyalıya hatta Türkiye ölçeğinde duyurma yoluna ise neredeyse hiç gitmedi.

Her oturduğumuzda, “Şişli Belediyesi 1 okul yapar Türkiye Konuşur, Karatay Belediyesi 24 okul yapar hiç kimse konuşmaz.” Cümlesini kurdu.

Cuma akşamı bambaşka bir Hançerli vardı karşımızda. Özgüveni yüksek, kürsüye de sahneye de hâkim. Farkında mı değil mi bilmiyorum ama 1 saat süren sunumunda 5 defa “fazla da mütevazı olmayalım canım” ifadesini kullandı.

Birileri başkana “yeter yerinde durduğun, yeter kabuğunda işini gördüğün çık artık piyasaya” suflesini fena üflemiş. Zira Başkan bir çıktı pir çıktı…

Göğsünü kabarta kabarta “Bölge Hastanesi Karatay’ın hakkıdır ve Karatay’da kalacaktır.” Dedi. Hatta alabiliyorlarsa alsınlar da görelim kabilinden aba altından sopasını da gösterdi. %80’i işaret etti.

Bir adım ileriye giderek Bırakın Konya’yı bölgenin en büyüğü hastanesi Karatay’da olacak ee Şehir Parkı da orada olacak, Tramvay da gelir mi dersiniz Karataylılar… dedi ve o ifadeye 3 nokta bıraktı. Kim ne anlarsa anlasın yani…

Hançerli Başkan sahaya indi. Anlaşılan “büyük” oynayacak!

Bunların işin güzellikleri. Heyecan verici tarafları, eyvallah.

Organizasyondaki aksaklıklara, Karatay’ın bir türlü görsel kurumsallığı ve kaliteyi yakalayamadığı fiziksel sunum tekniklerine aşırı derecede yüklenip dostları üzmeyeceğim. Lakin Başkan’ın bu kadar emeğine karşın bir de bahsettiğim şeyler de düzgün olsa 4x4 lük ifadesini kullanacağız. Zira içerik güzel, sunum kötü…

10 yıldır köşelerde Karatay’la ilgili yazılar yazarım. Doğduğum yer Karatay. Birçok yazıda makûs talihten bahsetmişimdir. Çok şükür bu durum adım adım kırılıyor. Lakin Karatay’ın yepyeni bir sorunu var. Tecrit…

1000 kişinin üzerinde Karataylı oradaydı. 82 Mahalle muhtarı oradaydı. Tahmin edin kimler yoktu?

Protokol sayacağımız neredeyse kimse yoktu. Ak Parti İl Başkanı Musa Arat “yarım elma gönül alma” babından kendi deyimiyle protokol kurallarını yok sayarak herkesten evvel kısa bir konuşma yaptı ardından salondan çıktı gitti. Olabilir. Daha önemli bir programı vardır!

Peki 1 tane vekil temsilen gelseydi. Onlar da yoktu. Olabilir Afyon’da toplantı vardır!

Peki ilçenin Ak Parti Karatay Başkanı? Onun da işi olabilir veya hastadır bilmiyorum. Vekili oradaydı ya!

Yapmayın Ağalar! Evet, kişiler ayrı mevzu. Seçimlerde yaşadıklarınızı yazıp hiçbirinizi rencide etmek istemiyorum. Ama yapmayın. Bu kadar horlamayın Karataylıyı… Plaket vermek için de olsa birkaçınız orada olsaydı bari… Koca ilçeye tecritli muamelesi yapmayın!

Hiç kimse programını iptal edemiyor muydu? O zaman bu programın zamanlamasını neden değiştirmediniz diye sormazlar mı adama?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR