Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

Hangi durumlarda “zorunlu trafik sigortası” ödeme yapmaz?

Hangi durumlarda “zorunlu trafik sigortası” ödeme yapmaz?

Sevgili okurlarım zaman zaman eksik bilgiye bağlı olarak trafik sigorta poliçelerinizin hangi durumlarda karşı tarafa ödeme yapmayacağını bilmeniz sizlere çok ciddi kazanımlar sağlayabilir. Doğal olarak konu hakkında sizleri yine ben bilgilendireceğim.

-Trafik sigortası, araçlar taşınırken ya da servisteyken oluşan zararı karşılamaz

Kaza raporu düzenlenirken olay yeri terk eden araçların gitmesi ile kendi kendinize düzenlemeye kalktığınız kaza raporuna istinaden hasar ödenmez.

-Aracınız çalındıysa, aracınızın diğer araçlara verdiği hasar sizin trafik sigortanızdan karşılanmaz.

-Trafik sigortası, kazadan sonra açılan “Manevi Tazminat” davalarında güvence vermez.

-Trafik sigortası, gösteri ve yarışlarda yer alan araçların verdiği hasarları karşılamaz.

-Trafik sigortası, terör eylemleri için kullanılan araçların neden olduğu ve araç sahibinin sorumlu olmadığı zararları karşılamaz.

-Trafik sigortası, kazada zarar gören araca bağlı olan römorkta taşınan eşyaların gördüğü zararlar karşılanmaz.

Bir de bu noktada önemli bir uyarı yapmak gerekiyor. Bütün sigorta türlerinde eğer sigorta primini ödememişseniz, sigorta şirketleri ödeme yapmaz. Eğer zorunlu trafik sigortası primini ödemediyseniz kusurlu olduğunuz bir trafik kazasında, karşı tarafın hasarını cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. Bizim en çok karşılaştığımız bir durum daha var ki inanın kimse durumun vahametini bilmeden ahkam keser ya, bu da aynen öyle. Genelde aileden biri vefat eder. Üzerine kayıtlı aracın trafik sigortası kişinin ölümüyle beraber tabiri caiz ise ölür ve aile bu araca binmeye devam eder. Karşılaştığı herhangi bir kaza ile dünyası kararır. Tabiki bu durumda sigorta şirketi de kişinin ölümü gerçekleştiği için hasar ödemesi yapmaz.

Trafik sigortalarının ödeme yapmadığı diğer bir olay ise aynı şirketin adına kayıtlı iki araç birbiri ile çarpıştığı durumlardır. Sigorta bu durumda da ödeme yapmaz.

Buraya ilave olarak hiçbir sigorta şirketi kendi aracının trafik sigortasını kendisi kesmez. Diğer şirketlere kestirmek durumundadır. KAZASIZ GÜNLER DİLERİM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR