Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Hangi park daha büyük?

Hangi park daha büyük?

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli dün basınla bir araya gelerek kendi deyimleriyle “Konya ve Karatay'ın en büyük parkı olan 343 Bin m²’lik Şehir Parkı’nın tanıtımını yaptı. Parkta basın mensuplarını gezdirdi. Ağır basının ilgisi aynı saatte Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir programı olmasına rağmen Sayın Hançerli’den yana oldu.

Öküz altında buzağı aramaya gerek yok ama bunun nedeni Tahir Bey’in sabah, akşam, öğlen demeden programdan programa koşması olabilir.

Maşallah ilçelerdeki performans şehir merkezine yansıdı. Sabah akşam mail kutumuza başka bir Büyükşehir programının davet mektubu düşüyor.

Neyse bugünkü meselemiz bu değil. Karatay Belediyesi, Şehir Parkı’nın 343 Bin metrekare ile şehrin en büyüğü olduğunu lanse ediyor. İyi güzel hoş… Edebilir.

Peki, Selçuklu Belediyesi’nin “385.000 m²'lik alanı ile Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin ilk kelebekler vadisi” cümlesi ne anlama geliyor?

Amaç iki güzide belediyemizi karşı karşıya getirmek ya da farklı bir pozisyona sokarak birini diğerine göre üstün tutmak falan değil. Ama ortada bir kafa karışıklığı var.

Kelebekler vadisi olarak adlandırılan alan park değil mi? Vadi deyince adı park olmuyor mu yani? Gittik gezdik gördük. Gözüme mi inanayım yoksa söylediğinize mi? Orası bas baya park.

Eee… Karatay Belediyesi’nin ki de sonunda kadar park. Hem de şehir parkı. Hatta onda Kelebekler varsa bunda bir sürü hayvanı barındıran şehrin ilk ve tek hayvanat bahçesi var!

Valla ben bilemedim. Aslında matematik olarak bildim de sanırım bu hesapta 2 kere 2 dört etmiyor.

4 sonucunu bulan varsa yani bu hesaplamayı yaparak olayın ortasına giren varsa muhtemelen 385 > 343 ( üç yüz seksen beş büyüktür üç yüz kırk üç) diyecektir. Buna da saygı duymak lazım.

Ama insanların kafasında muğlâk ifadeler bırakmamak gerekiyor. Belediyecilik bunu gerektirir. Muhtemeldir ki bu durumlardan başkanların haberi olmaya…

Yoksa şehrin iki çalışkan ve mütevazı isimleri bu tür şeyleri konuşarak çözebilir!

Hangimizin ki daha büyük meselesine ben girmiş oldum ama bir çözüme varamadım. Her ikisi de farklı özelliklerden bahsediyor. Biri orası vadi, burası park diyor. Öteki o da park bu da park Avrupa rekoru da Konya rekoru da bizde arkadaş diyor.

Kafaları karıştırdık yine. Sevgili Belediye mensuplarımızdan bu duruma bir hal çare bulup kafa karışıklığımızı gidermelerini rica ederek bu konuyu noktalayalım.

 

 

ek.jpg

 

MERAM SSK KARŞISI REZALET

Bir okurumuz ısrarla Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki sokakla ilgili fotoğraflar atıyor ve veryansın ediyor. Buraya polis girmez mi diye soruyor. Gerçekten sağlı sollu konulan araçlar trafiği ciddi derecede aksatıyor. Hastane tarafında özellikle acil kısmındaki problem kısmen çözülmüş durumda. Her yer park yapılarak 2 TL’ye gün boyu aracınızı park edebiliyorsunuz ama karşısı gerçekten sıkıntı. Biz duyurmuş olalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR