Uğur Özteke

Uğur Özteke

HANİ BU MİLLETTE PARA YOKTU?

HANİ BU MİLLETTE PARA YOKTU?

Bugün yine yazının sonunda birileri bana kızacak ama yapacak başka bir şey de yok her şey ortada.

Önce siz değerli okurlarımızdan gelenlerle başlayalım.

Yusuf A…. Bey önce aşağıdakinin benzeri birkaç kare fotoğraf gönderdikten sonra şöyle soruyordu

foto-1-301.jpg

 

“Uğur bey merhabalar. Meram Dere’n'n o güzel manzarasını sizce bu bina bozmamış mı?

Burası Dere Camii Kebir Mahallesi. Dere Caddesi Neba Yem fabrikasını geçer geçmez solda kalıyor.

Neden böyle bir bina yapımına izin verilmiş ki?”

Saygılarımla…”

……………….

Evet Yusuf Bey; bir vatandaş olarak belki de bu bölgede ikamet eden bir vatandaş olarak görüntüden rahatsız olmuş. Burasının kaçak bir bina olduğunu asla sanmıyorum. Çünkü Meram Belediyesi buna izin vermez. Ancak yine imarda belki de bölgeye bu tür yeni inşaatlarda yapılacak.

Bu konuyu da inşallah Meram Belediyesi yetkilileri ile görüşüp sizlerle konuyu tekrar paylaşırız.

ANAP’IN HAKKINI HİZMETİNİ KİMSE İNKAR EDEMEZ

Bizim sıkı bir okurumuz dostumuz büyüğümüz abimiz Ali Kemal Başaran Bey dünkü yazımız üzerine yaptığı değerlendirme ile bizleri şehrin yakın tarihine şöyle bir yolculuk yaptırdı.

İzninizle Ali Kemal abimin bizimle paylaştıklarını noktasına virgülüne dokunmadan sizlere aktaralım.

KONYA BEYHEKİM HASTANESİ VE HAYDAR KOYUNCU CADDESİ ÖYKÜSÜ

Uğur kardeşim bahsettiğin hastane Beyhekim Yerleşkesindeki fizik ve tedavi hastanesi ise bu hastanelerin oraya yapılmasında en büyük emeği olan başta rahmetli kayınbabam Haydar Koyuncu ile rahmetli o dönemin Sağlık Müdürü Mustafa Akın ve o dönem yapılması için çaba sarf eden ANAP ve tüm Konya milletvekillerine teşekkür ediyorum

Ben Ali Kemal Başaran, Selahattin Uyar, Hasan Koyuncu, Mustafa Başaran ile birlikte HAYDAR KOYUNCU caddesini yerinde inceledik.

1988 yılında Konya Milletvekili Haydar Koyuncu ve arkadaşlarına o dönemde Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Akın, Konya Devlet Hastanesi Onkoloji, rehabilitasyon, ruh ve sinir hastalıkları, fizik tedavi yönünden vatandaşlara yeterli hizmet veremediğini söylemiş.

Bunun için Konya'da Bölge Hastanesinin kurulması yönünde yardımcı olmalarını istemiş. Haydar Koyuncu, “Mustafa Bey sen hastanenin yapılacağı arsayı bul diğer işleri biz yaparız” demiş.

1987 Milletvekili seçimlerinde Anavatan Partisi, Konya'da 14 milletvekilinden 12’sini kazandığı çok güçlü olduğu bir dönemdi.

Devlet Bakanı Abdullah Tenekeci, Gümrük Bakanı Mehmet Keçeciler ve diğer Konya Milletvekilleri ile birlikte Ankara'da her bakanlıkta ve Mecliste birlik beraberlik içerisinde büyük ve etkin güçleri vardı.

Hastane yapılacak yer hazinede toplu konut idaresine konut yapılması için ayrılan yer olduğunu görmüşler.

Hemen devreye girmişler Milletvekili Kadir Demir ile birlikte Maliye Bakanlığına giderek tüm Konya Milletvekillerinin isteği ve rahmetli Başbakan Turgut Özal'ın isteğiyle arazi Sağlık Bakanlığına bölge hastanesi yapılma için tahsisi yapılmış.

Yapılacak 5 hastanelerin tatbikat projelerinin hazırlanması için bütçeye 800 milyon lira ödenek ayrılmasını sağlayarak projeleri hazırlattılar.

Hastanelerin yapılacağı yeri o yıllarda hiç kimse beğenmemişti. Konya'dan 15 kilometre uzaklıkta dağın başına hastane mi yapılırmış diyenler çoğunluktaydı, ben de aynı düşünceleri taşıyordum.

Bir gün rahmetli Kayınbabam Haydar Koyuncu elinde hastanelerin yerleşim projesi ile geldi. “Yapılacak hastaneler bunlar sizde siyaset yapıyorsunuz bu projelerin gerçekleşmesi için çalışacaksınız” dedi.

Ben de çok büyük bir proje ne zaman yapılır çok zor dedim, oda bana “aslan Kemalim biz başlatalım 25 yıl sonra tamamlanır” dedi.

Bu sohbetimizin üzerinden yaklaşık 27 yıl geçti 3 hastane tamamlanmış 2 hastanede yapım aşamasına gelmiş.

Bu hastanelerin tamamı devletin bütçesinden ayrılan ödeneklerle yapıldığı için yılların politikacısı Haydar Koyuncu ne zaman biteceğini yaklaşık tahmin etmiş.

1991 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde tüm Konya Milletvekillerine hastane ile ilgili dosyalar hazırlattı hepsine gönderdi.

Yarım kalmasın bu hastaneler bizler buraya kadar yaptık sizler de takip edin bitirirsin bu hastaneler, dedi.

HAYDAR KOYUNCU CADDESİ

VE AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Beyhekim Hastanesinin önünden geçen rahmetli Turgut Özal caddesi il Fırat caddelerini biri birine bağlayan yeni açılan caddeye ahde vefa göstererek, rahmetli kayınbabam Haydar Koyuncu ismini veren başta Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek ve tüm Belediye Meclis üyelerine ailemiz adına teşekkür ederim.

Eski dönemde devlet bütçesi ile yapılan geç de olsa bitirilen bu hastaneler devletin kendi malı idi.

Şehir hastaneleri dışarıdan gelen yatırımcılar tarafından yapılıp devlete kiralanan hastaneler.

Hastanenin yokluğu veya eksik- yeterli tedavi yapılmadığı zaman insan canı ile ödüyor bu çok önemli.”

HANİ PİYASADA, CEPTE PARA YOKTU

Ağlamaya geldi mi üzerimize yok. Herkes ama herkes halinden şikayetçi nerede ise Allah korusun hiç şükreden kalmadı gibi.

Sağımız solumuz her taraf aldığı paranın, kazandığının yetmediğinden yana dertli.

İşte pazar akşamına doğru Konya’ya 40 kilometre kala Antalya’dan dönün 3 günlük tatilcilerin çift şerit yolunun tıkandığının belgesi.

foto-2-261.jpg

Allah için söylüyorum herkes gezsin. Herkes tatil yapsın. Herkes çok çok para kazansın büyüsün. Ama hani para yoktu? Karayollarını tıkıyoruz. Parklar bahçeler yeşil alanlar mangalcılar ile dolu.

Yoksa bizim haberimiz yokken bunlar bedava mı oldu?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zenginlik ve güzellikle birlikte bulunan ihtişam geçicidir ve kolay zedelenebilir. Erdemse muhteşem ve ölümsüz bir servettir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ambulansların siren sesini duyduğumuz zaman kenara çekilmeyi, trafiği açmayı ve yol vermeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR