Hannover Messe Fuarı

Hannover Messe Fuarı
Hannover Messe Fuarı bu yıl "Endüstri 4.0: Değer Yaratmak" temasıyla düzenleniyor- Fuar endüstri çevrelerinde verimlilik için şart koşulan cooperation (İş birliği) kavramını birkaç adım öteye taşımış durumda- Robotik teknolojiler popüler trende uygun olar

HANNOVER (AA) - MUSAB TURAN - Dünyanın en büyük genel fuarı olarak 70 yıldır Almanya Hannover'de düzenlenen Hannover Messe Fuarı, bu yıl "Endüstri 4.0: Değer Yaratmak" temasıyla düzenleniyor.

Hannover Messe Fuarı, dijitalleşmenin imalat ve enerji sistemlerini nasıl dönüştürdüğünü öğrenmek isteyen iş dünyası liderleri ve politikacıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Fuar, endüstri çevrelerinde verimlilik için şart koşulan "cooperation" (İş birliğiH kavramını birkaç adım öteye taşımış durumda.

Bu yıl 24–28 Nisan'da iş ve sanayi çevrelerini bir araya getiren fuarı 10 binlerce katılımcı ziyaret ederken etkinliğe 70 ülkeden 6 bin 500 şirket katılıyor.

Üçüncü gününde misafirlerini ağırlayan fuarda yer alan firmalar 80 ülkeden 200 bin ziyaretçiye ürün ve hizmet sunuyor. Polonya ise bu yıl Hannover Messe'nin partner ülkesi.


- Alman teknolojisinde "dijital ikiz" trendi revaçta


Dünyanın "cooperation" kavramına odaklandığı ve endüstrinin dijital dönüşümü olarak adlandırılan Sanayi 4.0'ı konuştuğu bir dönemde, fuar katılımcısı Alman teknoloji devlerinin "Collaboration" (Birlikte çalışma) ve "Cobot" (İnsan robot etkileşimli endüstri) yaklaşımlarını benimsediği görüldü.

Alman endüstrisinde okul işlevi gören teknoloji araştırma enstitüsü Fraunhofer'ın standında, insan robot etkileşimli endüstriyel üretimle ilgili çok sayıda donanım ve yazılım sergilendi.

Siemens gibi bir sanayi devinin digital twin (Dijital ikiz) araştırmalarına verdiği önem şirketin standındaki ürünlere de yansıdı.

Önceki yıllarda çok sayıda donanımsal parçayı standında sergileyen firma, bu yıl az sayıda yoğun teknoloji ürününün mekanik parçasını sergiledi ancak üretim süreçlerinde kullanılacak robotik teknolojiler popüler trende uygun olarak dijital ikizleriyle ziyaretçilere tanıtılıyor. Dijital ikiz teknolojisinin ana fikri makinelerin fiziksel olanlarına alternatif olarak bire bir sanal modelini geliştirmekten geçiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde milyarlarca nesnenin aynı zamanda birer dijital ikizinin kullanımda olması bekleniyor.


- İş birlikleri ileri noktalara taşınıyor


Gelişmekte olan ülkelerin sanayi-üniversite iş birliğini konuştuğu dönemde Alman endüstri firmalarının iş birliğini çok daha ilerilere taşıması dikkati çekti.

Firmalar, teknoloji enstitüleri ve start up'ların paydaşı olduğu yazılım ve donanımları otomasyon dünyasının beğenisine sunuyor. Yazılım firmaları bir start up'ın fikri üzerine geliştirilen donanım parçalarını tanıtabildiği gibi donanım firmaları bir enstitüyle beraber geliştirdiği teknolojileri katılımcılara anlatabiliyor.

- İTO fuar yönetiminin takdirini kazandı


Endüstriyel Otomasyon, Hidrolik-Pnömatik ve Akışkan Gücü Sistemleri, Dijital Fabrika, Enerji, Basınçlı Hava ve Vakum Teknojileri (ComVac), Endüstriyel Yan Sanayi, Araştırma&Teknoloji fuarlarına ev sahipliği yapan Hannover Messe, teknoloji enstitüleri, çok uluslu şirketler ve otomasyon teknolojisi paydaşlarını bir araya getirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) bu yıl 25. defa ulusal katılım yaptığı fuarın yönetimi tarafından sertifikayla ödüllendirildi.Türk makine sanayisi paydaşları 185 firmayla fuara katılım sağlarken, makineciler başta olmak üzere çok sayıda Türk otomasyon ve endüstriyel üretim firması fuarda yerini aldı.

Türk şirketler Almanya, İtalya ve Çin'den sonra fuara en fazla katılım sağlayan ülke grubu oldu. Turkish Machinery "Making the world work" temalı reklam kampanyasıyla öne çıkarken, Türk makine sanayisinin global ölçekte bilinirliği arttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.