'Harp Okulları Aynen Devam Edecek'

'Harp Okulları Aynen Devam Edecek'
Başbakan Yıldırım, "Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık." dedi

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin hem devlette hem de millette açtığı yarayı ve tahribatı onarmak için Meclis Grubu ve hükümet olarak olağanüstü bir gayret içinde olduklarını belirten Yıldırım, darbe girişiminin daha ilk saatlerinden itibaren yurdun her köşesinde savcıların derhal harekete geçtiğini ve hukukun işlemeye başladığını hatırlattı.

"Bu süreç içinde ekonomi yönetiminde asla bir boşluk olmamış, en ufak bir sorun yaşanmamıştır." diyen Yıldırım, "Kahraman Türk milleti her konuda olduğu gibi ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmış, darbe günüyle başlayan bugüne kadar geçen süre içinde 11 milyar dolar parasını bozdurarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmıştır. Bürokrasi hiçbir şey olmamış gibi ilk günden tam bir hassasiyet ve verimlilikle çalışmasını sürdürmüştür." ifadelerini kullandı.

-Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"


Yıldırım, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" gerçekleştireceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirilecek bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız, Yenikapı'da tarihin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderlerine yaptığı çağrıyı tekrarlayan Yıldırım, "Gün birlik günüdür, gün beraber olma günüdür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum." diye konuştu.

-"Devletimiz de milletimiz de uçurumun kenarından döndü"


"Bu hain örgütü ve bölücü terör örgütünü adeta jiletle kazır gibi bu mübarek topraklardan kazıyıp atacağız." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu örgütlerin hem içeride hem dışarıda Türkiye'ye zarar vermemesi için her tedbiri kararlılıkla bugüne kadar aldık, almaya devam edeceğiz.15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bugün ne anayasa olacaktı ne hukuk işleyecekti ne de Gazi Meclis var olacaktı. Devletimiz de milletimiz de uçurumun kenarından dönmüştür."

-'Hain yuvalarını kapattık'


Başbakan Binali Yıldırım, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hain temizliğine başladıklarını belirterek, "FETÖ/ PDY ile irtibatı bulunan 35 sağlık kuruluşunu, bin 45 eğitim kuruluşunu, 104 vakıf ve bin 125 derneği, 15 üniversiteyi, 29 sendika, federasyon, konfederasyonu diğer bir deyişle ajan yuvalarını, hain yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık ve devam ediyoruz. Yargıda, yine bu Haşhaşileri tek tek tespit ettik, meslekten çıkarıyoruz." dedi.

"Bu düzenlemeler TSK'yı zayıflatmayacak, daha güçlendirecek"
Başbakan Yıldırım, KHK ile en büyük ve en köklü düzenlemeleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu düzenlemeler, altını çizerek ifade ediyorum, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi zayıflatmayacak, tam aksine daha güçlü, her türlü tehdide düne göre daha da hazırlıklı hale getirecektir. Çünkü dünyada tehdit şekilleri değişiyor, tehdit öncelikleri değişiyor, bu değişen yakın, orta, uzun vadeli tehditlere karşı silahlı kuvvetlerin yeniden yapılanması ve hazır hale gelmesi, bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için, ülkemizin güvenliği için, bölge güvenliği için olmazsa olmazdır."

-"Hiçbir darbeci Atatürkçü değildir"


Her darbenin, darbe teşebbüsünün en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaraladığını aktaran Yıldırım, "Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu, hatta bu ülkeye de ait değildir." dedi.

Başkan Yıldırım, düzenlemelerle orduya sızan teröristleri tek tek temizlediklerini ve orduyu kendi kökleri, öz ruhuyla buluşturduklarını kaydetti.

-'Harp okulları aynen devam edecek'


Askeri liselerin kapatıldığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına nasıl üniversiteden herkes girebiliyorsa, o şekilde bütün liselerden; meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık.

Askeriyenin elinde Genelkurmaya bağlı bir sürü fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, fabrikayla, tersaneyle, tamir bakım atölyesiyle uğraşmayacak. Bütün bunları Genelkurmaydan aldık Milli Savunma Bakanlığına verdik; onlar işini yapsın, Milli Savunma Bakanlığı da harbe hazırlık için onların ihtiyacı olan silah ve aleti, her şeyi temin etsin."

Başbakan Yıldırım, askeri yargıda da düzenlemeler yaptıklarına değinerek, askeri yargının sadece disiplin konuları ile sınırlı olarak Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstereceğini bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.