Harun Reşit Kalesi'nde Tarihe Yolculuk

Harun Reşit Kalesi'nde Tarihe Yolculuk
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde Abbasi Halifesi Harun Reşit döneminde yaptırılan ve bin 231 yıldır ayakta duran kalenin restorasyonunda sona gelindi- Tarihi dokusu ile ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa götüren kale, manzarasıyla da insanları büyülüyor

OSMANİYE (AA) - Abbasi Halifesi Harun Reşit dönemine yaptırılan ve bin 231 yıldır ayakta kalan Harun Reşit Kalesi, tarihi dokusu ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini adeta geçmişe götürüyor.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Amanos Dağları eteklerinde yer alan Harun Reşit Kalesi, Halife Harun Reşit'in uç beyi Faraç Bey tarafından 786 yılında yaptırıldı.

Kaleler şehri olarak anılan Osmaniye'deki 26 kaleden birisi olan Harun Reşit Kalesi'nin rekreasyonu ve restorasyonu da büyük ölçüde tamamlandı.

Tarihi dokusu ilk günkü gibi duran ve ziyaretçilerini Abbasiler dönemine götüren kale, Düziçi ve civarını gören eşsiz manzarasıyla da insanları adeta büyülüyor.

Tarihi kale, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi kendisine çekmeye de devam ediyor. Bölgeye yapılan turistik turların uğrak noktalarından olan kaleyi, geçtiğimiz yıl 50 binden fazla turist gezdi.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalenin Abbasiler döneminde Harun Reşit'in uç beyi Faraç Bey tarafından yaptırıldığını söyledi.

Kahramanmaraş bölgesine geçişi sağlayan önemli bir güzergah üzerinde inşa edilen kalenin bin 231 yıldır ayakta kalmayı başardığını dile getiren Namlı, "Harun Reşit Kalesi, Düziçi'nin tanıtımı ve turizmi açısından büyük katkı sağlıyor. Burası yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor." dedi.

Kalenin, bölgedeki restorasyon ve rekreasyon gören nadir kalelerden olduğuna dikkati çeken Namlı, "Özellikle yaz dönemi hafta içi ve hafta sonu kale, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Tarihi dokusunun yanında kalenin manzarası da eşsizdir. O yıllara gitmek isteyen ve hem tarih hem de güzel bir manzara görmek isteyen herkesi Düziçi'ne davet ediyorum." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.