Hasat ve biçerdöver denetimi sıkılaştırıldı

Hasat ve biçerdöver denetimi sıkılaştırıldı
Konya’nın Kulu İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, hasatta dane kaybını önlemek için ilçede hasat işlemlerinde ve biçerdöverlerde denetimlerini sıklaştırdı

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Kulu genelinde ve çevre mahallelerde tarımsal alanda yapılan arpa hasadındaki biçerdöverleri kontrol etmek ve yapılan hasatta dane kaybını önlemek amacıyla, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından tarlalarda denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi. 
Kaya, “Çiftçilerimizin yaptıkları hasat döneminde, biçerdöver sürücüleri tarafından yapılan hasatta dane kaybına dikkat edilip edilmediği, biçim esnasında tabandan mahsulün tabandan biçilerek sap ve dane kaybının önlenmesi açısından, hasat dönemi boyunca her gün dikkat ve kararlılıkla denetimlerini sürdüreceğiz. Bu konuları dikkate almayan biçerdöver sürücüleri ve sahipleri hakkında yasal işlemlerin yapılacaktır” dedi.
Kaya, mahsul sahiplerini de uyararak, dane kaybı ve rastgele yukarıdan biçim yapan biçerdöverleri anında İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmalarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.