'Haşdi Şabi Ve Pkk'nın Operasyona Katılmasına Karşıyız'

'Haşdi Şabi Ve Pkk'nın Operasyona Katılmasına Karşıyız'
Musul Aşiretler sözcüsü Huveys, "Hangi şartlar altında olursa olsun Haşdi Şabi ve PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasına karşıyız. Bize göre her iki örgüt de teröristir." dedi

ERBİL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna, "Şii milis gücü Haşdi Şabi ve onun maskesi altında terör örgütü PKK'nın" katılacağı iddiaları tepki çekmeye devam ediyor.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekillerinden Şahevan Abdullah, partinin resmi sitesinde yer alan açıklamasında, Musul'u kurtarma operasyonuna Irak ordusu, Peşmerge ve bölgedeki aşiret güçleri, federal polis gücünün yanı sıra Haşdi Şabi çatısı altında yer alan bazı grupların da katılacağını duyurdu.

Musul'da halihazırda Haşdi Şabi çatısı altında varlık gösteren grup, sadece Ezidiler'den meydana gelen, PKK'nın etkisindeki Sincar Savunma Birliği. Bu güç, kentin batısındaki Sincar ilçesinde konuşlanmış durumda. Haşdi Şabi'nin talimatı üzerine bu grubun da operasyona katılması ihtimalinden söz ediliyor.

"Maliki'nin amacı, Sünnilerden intikam almak"
Konuya dair AA muhabirine konuşan Musul Aşiretleri sözcüsü Mezahım Ahmed el-Huveys, Haşdi Şabi ve onun bünyesindeki Sincar Savunma Birliği'nin operasyona katılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Söz konusu ihtimalin gerçekleşmesi halinde buna şiddetle karşı çıkacaklarını dile getiren Huveys, "Hangi şartlar altında olursa olsun Haşdi Şabi ve PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasına karşıyız. Bize göre her iki örgüt de teröristtir." dedi.

Huveys, "Haşdi Şabi ve PKK'nın operasyona katılmasında ısrarcı davranılmasının arkasında eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin" olduğunu iddia ederek, "Maliki'nin amacı kentin kurtarılmasından ziyade Sünnilerden intikam almak. Bunun için her iki örgütü de öne sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.