'Hassas burnu' ile rakip tanımıyor

'Hassas burnu' ile rakip tanımıyor
Bodrum'da yaşayan Mehmet Ali Uslu'nun "Brena" adını verdiği kurzhaar cinsi dişi av köpeği, sahibine Türkiye'nin çeşitli illerinde katıldığı yarışmalarda onlarca kupa ve ödül kazandırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Uslu, Türkiye'nin çeşitli illerinde katıldığı av yarışmalarında kendisine onlarca kupa ve ödül kazandıran kurzhaar cinsi köpeğine gözü gibi bakıyor.

Bodrum Şoförler Odasında görev yapan bir çocuk babası 30 yaşındaki Uslu, geçen yıl Sırbistan'dan continental kurzhaar cinsi dişi av köpeği satın aldı. Uslu, ismini "Brena" koyduğu köpeğiyle Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen mera av yarışmalarına katıldı.

Uslu, köpeğiyle Konya, Balıkesir, İzmir ve Bodrum'daki mera yarışmalarında 4 kez birincilik, yine Konya, Aydın, Antalya ve Bodrum'da yapılan ırk ve mera yarışmalarında da ikincilik ve üçüncülükler kazandı. Brena, sahibine, bir yılda toplam 19 kupa getirdi.

Mehmet Ali Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada birkaç kez saha eğitimi verdiği köpeğiyle birlikteyken, çok keyif aldığını söyledi.

"Hedef yurt dışında derece elde edebilmek"
Hedefinin, köpeğiyle yurt dışında düzenlenen yarışlara katılarak dereceler almak olduğunu kaydeden Uslu, şöyle devam etti:

"Katıldığımız yarışmalarda hem meraların hem de gönüllerin birincisi oluyoruz. Türkiye'de farklı ırklardan köpeklerin sahipleriyle de tanışıyoruz. Bodrum'da da bu işe gönül verenler var. Gittiğimiz mera yarışmalarında 'Bodrum'dan geliyoruz' dediğimiz zaman üst düzey seviyede karşılanıyoruz. Bunu gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Nasip olursa Sırbistan, Almanya ve İtalya'da yapılan yarışlara da katılmak istiyoruz."

Uslu, Türkiye'de çok sayıda ödül alan köpeğinin artık yurt dışında da dereceye girmesini istediğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.