Hasta Yakınının Doktoru Darbettiği İddiası

Hasta Yakınının Doktoru Darbettiği İddiası
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvuran 39. haftalık hamile hastanın yakınlarının, bebeğin öldüğünü söyleyen uzman doktoru darbettiği iddiası üzerine başlatılan adli sürecin devam ettiği bildirildi - Yönetici Başhekim Doç. Dr. Sa

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvuran 39. haftalık hamile hastanın yakınlarının, bebeğin öldüğünü söyleyen uzman doktoru darbettiği iddiası üzerine başlatılan adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, hasta K.K'nın ilk olarak 6 Eylül 2016'da gebeliğinin 6. haftasında hastanelerine başvurduğunu belirtti.

İlk gebeliği olan hastanın rutin kontrollerinin yapıldığını, sonraki gebelik sürecinin polikliniklerinde takip edildiğini aktaran Sağlam, hastanın gebeliğinin 39. haftasındayken 2 Mayıs saat 19.45 sıralarında sancılanması üzerine hastanenin kadın hastalıkları ve doğum kliniği acil servisine başvurduğunu ifade etti.

Sağlam, yapılan muayenesinde doğum sürecinin erken aşamasında olduğu tespit edilen ve 3 saat takip edilen hastanın, sancılarının seyrek olması ve doğum sürecinde ilerleme olmaması üzerine poliklinik kontrolü önerilerek gönderildiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Hasta bir gün sonra saat 17.00 civarında tekrar acil servise başvurduğunda bebeğin kalp atışlarının olmadığı anlaşılmış ve bu yönde kendisine ve yakınlarına bilgi verilmiştir. Yatışı yapılan hasta aynı günün akşamı saat 20.00 sularında ölü kız bebek doğurmuştur. Hastanın doğum sonrası takibi lohusa servisimizde devam etmektedir. Olayın tıbbi boyutuyla ilgili yönetimimizce idari inceleme başlatılmıştır.

Hasta yakınlarının bilgilendirilmesi sırasında uzman doktorumuz hasta yakınları tarafından ciddi şekilde darbedilmiştir. Uzman doktorumuz, beyin sarsıntısı geçirmiş ve beyin cerrahi kliniği tarafında bir gün süreyle gözlem altına alınmıştır. Darp olayıyla ilgili Sağlık Bakanlığı hukuki yardım ve beyaz kod uygulamasıyla ilgili bildirim yapılmış ve adli süreç savcılık aşamasında devam etmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.