Hastalığı 'Meyve Dünyası'nı Durdurmadı

Hastalığı 'Meyve Dünyası'nı Durdurmadı
"Meyve Dünyası" ismini verdiği seyyar aracıyla Tophane'de sokak sokak gezen 60 yaşındaki parkinson hastası Orhan Fikirli, rahatsızlığına rağmen ekmek parası kazanma mücadelesi veriyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 1956'da doğan, iki çocuk babası Orhan Fikirli, kentin tarihi semtlerinden Tophane'de 25 yıldır seyyar satıcılık yapıyor. Evinden 06.00'da çıkıp İstanbul'un pazarlarında tezgah tezgah gezerek satın aldığı meyveleri yıkayan Fikirli, meyveleri kutulara koyup, seyyar aracı "Meyve Dünyası"na yerleştirdikten sonra nasibini aramaya çıkıyor.

İşe öğle namazından sonra koyulan Fikirli, geç saatlere kadar İstanbul'da sokak sokak dolaşarak, meyvelerini satmaya çalışıyor.

Orhan Fikirli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele ettiğini belirterek, "Yatarsam yerimden kalkamıyorum. Daima hareket halinde olmam, mücadele etmem lazım. Günde 23 tane ilaç alıyorum ama direncimi kırmıyorum, hasta, yataklık olduğum halde yatmamaya gayret ediyorum. Doktorlar 'Yapacak bir şey yok, ilaçlarına devam edeceksin.' diyor. Haftanın her günü çalışıyorum. İş değil de hastalık yoruyor beni." diye konuştu.

Seyyar satıcılığa ilk olarak çay tepsisiyle kuru yemiş satarak başladığını, daha sonra arkadaşlarının yardımıyla seyyar aracını satın aldığını aktaran Fikirli, "Meyveyi haftanın 7 günü pazarlardan alıyorum. 'Bismillah' deyip işe başlıyorum. İstanbul'un bütün pazarlarını geziyorum. Hangi günün pazarı neredeyse oraya gidiyorum. Pazardan alışverişimi yapıyorum. Tek tek meyveleri seçiyorum." dedi.

Çocuklarından birisinin üniversiteyi bitirdiğini, diğerinin eğitimini sürdürdüğünü dile getiren Fikirli, işler iyi giderse günde 50-60 lira kazandığını, ayrıca ayda 700 lira kira verdiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.