Hatay'da Paskalya Bayramı

Hatay'da Paskalya Bayramı
Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen kahvaltıya katılan Vali Topaca, yumurta tokuşturarak Hristiyanların bayramını kutladı

HATAY (AA) - Paskalya Bayramı nedeniyle Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen kahvaltıya katılan Hatay Valisi Ercan Topaca, yumurta tokuşturarak Hristiyanların bayramını kutladı.

Topaca, kilise bahçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bayramların bütün dinlerde güzel anların yaşandığı zaman dilimi olduğunu söyledi.

Bayramlarda dostlukların, güzelliklerin, sevginin, merhametin konuştuğu, yaşandığı ve hissedildiğini belirtti.

Bayramlarda vatandaşların huzur içinde olması, yüzlerinin gülmesi, hiçbir endişeden, kavgadan etkilenmeden bayramların en güzel şekilde kutlanmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Ülkemiz gerçekten her türlü güzelliklerin, rengin, dinlerin bir arada bulunduğu, kaynaştığı, yaşamasını, paylaşmasını bildiği bir ülke. Dolayısıyla bu ülkenin ve güzelliklerin hepimiz kıymetini bilmeliyiz. Bu bölgeye, bu güzelliklere hep birlikte sahip çıkmalıyız. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Dünyanın ve insanlığın da bu tür birlikteliğe ihtiyacı var. Paskalya Bayramı'nın ülkemiz, milletimiz ve dünya için barış dolu günlere vesile olmasını diliyorum."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Paskalya Bayramı'nın coğrafyamıza ülkemize ve dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise yüz yıllardan beri Antakya'nın aynı Allah'a ibadet eden, çan sesinin ezan sesine, ezan sesinin hazan sesine karıştığı müstesna şehirlerden birisi olduğunu kaydetti.

Antakya'da bayramlarını bir başka coşkuyla kutladıklarının altını çizen Hurigil, "Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda kökeni, inancı ve felsefi, görüşü ne olursa olsun, insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir." dedi.

Bayram kutlaması kapsamında gelenek gereği katılımcılar birbirleriyle yumurta tokuşturdu.

Vali Ercan Topaca da Fadi Hurigil ile yumurta tokuşturarak, Hristiyan vatandaşların bayramını kutladı.

Kutlamalara, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüller, Antakya Katolik Kilisesi Papazı Domanico Bertogli, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.