Hatay'da Roman Festivali Düzenlendi

Hatay'da Roman Festivali Düzenlendi
Festivale katılan Roman vatandaşlar el işi stantlarını gezip, müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi

HATAY (AA) - Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki protokol neticesinde hayata geçirilen, "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu" (SİROMA) projesi kapsamında, Hatay'da Roman festivali düzenlendi.

Festivalin gerçekleştiği Emek Mahallesi'ndeki semt pazarında toplanan Roman vatandaşlar, burada açılan sepet işleme, taş mozaik süsleme ve ebru sanatı stantlarını gezdi.

Çocuklar burada ebru sanatı yapıp, oluşturulan eğlence parkurlarında vakit geçirdi.

Roman vatandaşlardan oluşan müzik grubunun sahne almasıyla da vatandaşlar oynayarak müziğe eşlik etti.

Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Türkiye'deki 12 kentin pilot il olarak seçildiğini ve bunların içerisinde Hatay'ın da bulunduğunu aktardı.

Kendilerinin de projenin eğitim ayağında yer aldıklarını belirten Karahan, "Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunu meslek sorunuydu, bu alanda kurslar verdik. Örneğin sabun yapımı kursları verdik, bunların da ötesinde bağımlılıkla mücadeleyle ilgili eğitici çalışmalarda bulunduk. Uzun sürede inşallah bunun meyvelerini alacağız. Buradan tüm Roman vatandaşlarımızı eğitime önem vermelerini istiyoruz ve çocuklarını okula göndermeye devam etmelerini istiyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli de SİROMA projesinin Roman vatandaşların topluma daha sağlıklı uyum sağlaması için gerçekleştirildiğini söyledi.

Projenin 2015 yılında başladığını ve eylül ayında sona ereceğini aktaran Büyüktelli, "Roman vatandaşlarımızın istihdam, sağlık ve sosyal hizmet alanında topluma daha çok katılımının sağlaması amaçlanan projeye, teknik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destek vermekte." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.