Hava durumu: Yeni haftada yağışlar etkili olacak

Hava durumu: Yeni haftada yağışlar etkili olacak
 Muhabir
Meteorolojinin yayımladığı yeni hava durumu tahmin verilerine göre, hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren artması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu Kütahya, Afyonkarahisar etrafları, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Antalya'nın batı kısımları aralıklı yağışlı geçeceği ön görülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı çevrelerinde yağmur, Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu gece vakitlerinden itibaren kuzey yerleri başta olmak üzere İstanbul ve etrafı, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde vakit vakit kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah vakitlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu yerlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği ön görülüyor. Doğu Karadeniz'in iç yerlerinde ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi ön görülüyor.

Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yüksek kısımlarında kar şeklinde beklenen yağışların bu gece vakitlerinden itibaren kuzey yerleri başta olmak üzere İstanbul etrafı Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde vakit vakit kuvvetli olması beklendiğinden olabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği ön görüldüğünden olabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu yerlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların bu gece vakitlerinden itibaren kuzey yerlerinden başta olmak üzere İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması ön görülüyor. Sabah vakitlerinde alanın güneydoğu yerleri ile Trakya'da buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya etrafının hafif kar yağışlı olacağı ön görülüyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah vakitlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis olabilir. Rüzgarın kıyı yerlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın batı kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, alan genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah vakitlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği ön görülüyor. Yağışların kıyı yerlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek yerlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah vakitlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah vakitlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi olmakta.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile güney yerlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.