Uğur Özteke

Uğur Özteke

HAVAALANINI CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET EDEN OKURUMUZ

HAVAALANINI CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET EDEN OKURUMUZ

Dün sabah bu şehirde kendi sektörünün Başkanı olan bir dostumuz aradı ve Karaman’a yapılacak olan havaalanından söz ederek “Peki Uğur abi Konya’ya sivil havaalanı ne zaman yapılacak?” diye sordu.

Bizde bildiklerimizle dilimizin döndüğünce kendisine anlatmaya çalıştık.

Yakın zamana kadar Konya-Karaman arasına bir havaalanı düşünülüyordu, bunun iptal edildiğini. Yine Konya-Aksaray arasında ki bir alan içinde aynı uygulamadan vazgeçildiğini söyledik.

Bu başkanımızın dediği tek ve son cümle şu idi “Yazık abi Konya’da muhalefet olmadığı için biz daha çok bekleriz”

…………

Vallahi ne kadar bekleriz?

Boşa mı doluya mı bekleriz?

Onu bilemem.

Ama benim şahıs olarak tek ve en büyük beklentim Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yine bugüne kadar olduğu gibi bizzat vereceği talimatlar ile Konya ne kazanırsa onu kazanır. 

Gerisi laf-ı güzaf.

Sabah ilk saatlerde bunu konuştuk ya.

Öğle saatlerine doğru bu şehir için vakti zamanında o genç yüreği ile çarpan ufuklu bir dostumuz Ali Türktaş bakın bize ne yazıyordu:

“Uğur abicim,

Konya Havaalanı yolcu çıkışındaki düzensizliği CİMER'e şikayetimi ve DHMİ'den gelen kifayetsiz, cevabı görüşlerinize sunuyorum. Bugüne kadar neredeyse tamamı gezme ve tatil amaçlı 17 ülke 35 şehir gördüm. Geliş kapısı bu kadar derme çatma başka bir havaalanına rastlamadım.

Saygılarımla...”

 

Daha sonra dostumuz Konya Havaalanındaki sıkıntıyı Cumhurbaşkanlığına nasıl anlattığını bizlerle paylaşıyordu;

“Sayın Cumhurbaşkanım;

Sayenizde Konya’mıza kazandırılan Havalimanı yeni terminal binasında bazı hizmetler hala rayına oturmamıştır.

Gelen yolcuların çıktığı kapının önünde 3 şerit vardır.

Bir şerit sürekli HAVAŞ otobüsleri için kapatılmıştır.

İkinci şerit taksicilerin emrindedir.

Vatandaş sadece üçüncü şeridi kullanabilmektedir.

Bu tek şeritte de şoför durup inip bagajı açıp yolcusunun eşyasını yerleştirip “Hoş geldin” diye kucaklamaya bile fırsat olmadan arabasına binip gitmesi minimum 2 dakika sürer.

Ortalama 180 kişilik bir uçak için 25 araba karşılamaya gelse diğerleri başka imkanlarla şehre dönse bile bu 50 dakika gibi bir zaman alır.

Yakın zamanlarda birkaç uçak indiği düşünülürse oluşacak karmaşa çok daha kolay tahayyül edilir.

Amaç otoparkın doldurulması desem orası da hep dolu zaten.

Eğer taksiciler ve HAVAŞ otobüsleri kapının çok yakınında çokça bulunan alanlara kaydırılırsa burada hiç olmazsa 2 şerit açılabilir arkadan yolcusunu alan sol şeritten alanı terk eder.”

…………….

Ali Bey yüzde yüz haklı

Ama artık vatandaşın haklı olmasının ya da doğruyu söylemesinin bir anlamı yok ki.

Buyurun bu da Ali Bey’e DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İşletme Dairesi Başkanlığı’ndan gelen cevap;

“Ali TÜRKTAŞ isimli yolcudan alman Konya Havalimanı kara tarafı terminal binası çıkışında yaşanan araç trafiği yoğunluğuna ilişkin ilgide kayıtlı başvuru incelenmiştir.

Havalimanımız Gelen Yolcu çıkışında (Viyadük altı) 2 adet yol bulunmaktadır. Bu yollardan Gelen Yolcu çıkışına yakın olan (gelen yolcu cebi) tek şeritli diğer yol ise iki şeritlidir. Gelen yolcuların kapı çıkışından hemen sonra trafiğin içinde kalarak, can ve mal güvenliklerinin tehlikeye düşmemesi için gelen yolcu çıkışına yakın olan (gelen yolcu cebi) trafiğe kapatılmıştır.

Diğer iki şeritli yolun bir şeridi (Taksi Durağı ile gelen yolcu çıkışı arası olan kısım) taksi hizmetlerine tahsis edilmiş, yolun diğer şeridi ise yolcularını almaya gelen yolcu yakınlarının araçları için transit yol olarak bırakılmıştır.

Havalimanımıza gelen yolcular, ulaşımlarını HAVAŞ, taksi, Rent a Car ve yolcu yakınlarının araçları ile sağlamaktadır.

Yolcu kolaylıkları kapsamında yolcularımızın ulaşım araçlarına en yakın mesafeden ulaşmalarını sağlamak amacı ile gelen yolcu çıkışına yakın olan (gelen yolcu cebi) tek şeritli yol HAVAŞ'a, iki şeritli yolun bir şeridi taksi hizmetlerine tahsis edilmiştir. İki şeritli yolun diğer şeridi Havalimanı Emniyet Şube Trafik ekipleri kontrolünde transit yol olarak hizmet vermektedir.

Konya Havalimanının fiziki özelliklerinden kaynaklı olarak yolcularımıza yukarıda bahsedilen trafik düzenlemesi ile daha iyi hizmet verilebileceği, iki şeritli yolun iki şeridinin de transit yol olarak kullanılması durumunda yolcu yakınlarının araçlarının daha çok uygunsuz ve uzun süreli parklama yaparak trafiğin tamamen kilitlenmesine sebebiyet vereceği değerlendirilmektedir.

Gelen yolcu çıkışında yaşanan araç trafiğine ilişkin Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ile koordine kurularak alınması gereken tedbir ve önlemler alınacak olup, yaşanan bu aksaklıkla ilgili mevsim şartlar göz önüne alınarak gerekli düzenleme ve projelendirme çalışmalar yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini arz /rica ederiz.”

……………

Nasıl cevap ama.

Ben iki defa okudum hiçte net ve bir vatandaşı tatmin edici cevap değildi.

Olsun ben geri zekalıyım. Ali Bey işi bilmiyor.

İşi sadece Ankara’da ki bürokratlar bilir. Onların dediği doğrudur. Onların doğrusunu Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız el koyarsa bozar.

Konya için ne zaman böyle bir tezat durumla karşılaşsam Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olarak ilk Konya’ya geldiği gün Kültürpark yanında yaptığı mitingde KOP ile ilgili söyledikleri gelir.

Ah bu bürokratlar ahhh.

Ah bu yetersiz siyasetçiler ahhhh.

Hadi milleti oyalıyorsunuz da sizden tek bir şey için rica etmiyorum yalvarıyorum bir tek şey yapın Sayın Cumhurbaşkanımıza doğru ve net bilgiler verin. Dönemin Başbakanlarını oyalamayın.

………..

Evinin kapısı olmayan İbni Süleyman’a sorarlar “neden evinin kapısı yok?”

Cevap verir “evime kapı koymadım herkese açık olsun diye, gönlüme kapı koymadım herkesi seveyim diye, nefsime kapı koymadım Rabbim girsin diye, sadece bir kapıyı kapadım oda gözlerim dünya malını görmesin diye…”

…………….

Haydi iyi pazarlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Neden yapamayacağım için sebepler bulmak yerine, neden yapabileceğim konusunda sebepler bulurum

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çok konuşmak çokbilmişlik yapmak yerine çok okumak ve çok dinlemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM OLURUZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR