Havacılık tarihi kum sanatıyla anlatılacak

Havacılık tarihi kum sanatıyla anlatılacak
THK'nın 16 Şubat'ta kutlanacak olan 91'inci yıldönümünde, kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir, 20 dakikada kumla 40 figür çizerek havacılık tarihini anlatacak

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Türk Hava Kurumunun (THK) 16 Şubat'ta kutlanacak olan 91'inci yıldönümünde, kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir, 20 dakikada kumla 40 figür çizerek havacılık tarihini anlatacak.

THK'nın 16 Şubat'ta 91'inci yıldönümü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle kutlanacak. TRT sanatçılarından Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan Türk Sanat Müziği dinletisinin ve kutlama programının yapılacağı törende, kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir de gösteri yapacak. Çelikdemir, yaklaşık 20 dakikada kumla 40 figür çizerek havacılık tarihini anlatacak.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Çelikdemir, yaklaşık 10 yıldır kum sanatı işiyle uğraştığını ifade ederek, ''Ben Kırşehir'de büyüdüm. Ankara'da kazandığım üniversiteye kayıt olmak için geldiğimde ilk gittiğim kurum THK idi. THK'nın ücretsiz verdiği maket uçak kursuna katıldım. Oradan aldığım sertifikayı hala saklıyorum'' diye konuştu.

THK'nın 87'nci kuruluş yıldönümünde de benzer bir gösteri yaptığını anımsatan Çelikdemir, kendisi için manevi olan THK'dan kuruluş yıldönümü için kum sanatı gösterisi yapması için ikinci kez teklif gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Köklü bir devlet kuruluşu olan THK'nın bir etkinliğinde kendisinin de bulunmasından dolayı mutlu olduğunu anlatan Çelikdemir, gösterinin, Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesi'nden uçuş denemesinin resmedilmesiyle başlayacağını, Atatürk'ün manevi kızı Türkiye'nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen ile gökyüzüne bakarken çekilen fotoğrafın resmedilmesiyle sona ermesinin planlandığını kaydetti.

Çelikdemir, gösteri için yaklaşık 4 kilogram özel hazırlanan tozsuz kum kullanacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.