Havada korku dolu anlar: Türk Hava Yolları uçağına yıldırım düştü!

Havada korku dolu anlar: Türk Hava Yolları uçağına yıldırım düştü!
İstanbul-Kahramanmaraş seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, olumsuz hava koşulları sebebiyle panik dolu anlar yaşadı.

İstanbul-Kahramanmaraş seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle korkunç bir olayla karşılaştı. Uçağa yıldırım isabet etti ve havada korku dolu anlar yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, TK2204 sefer sayılı İstanbul-Kahramanmaraş uçuşunu yapan Türk Hava Yolları'na ait Airbus A319 tipi yolcu uçağına, havalanmasının hemen sonrasında yıldırım isabet etti.

Bu olayın sonrasında uçağı yöneten ekip, güvenlik önlemleri doğrultusunda İstanbul Havalimanı'na geri dönme kararı aldı.

Olay sırasında uçakta seyir halinde olan yolcular ve mürettebat, yaşanan ani olay sebebiyle endişe dolu anlar yaşadı. Kokpit ekibinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde uçak emniyetle İstanbul Havalimanı'na geri inebildi.

Türk Hava Yolları, olayın sonrasında gerekli tetkik ve kontrollerin yapılacağını açıkladı. Havada güvenliği sağlamak adına alınan bu tedbirler, yolcuların ve mürettebatın güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Olayın ayrıntılarına dair yapılacak olan resmi duyuruyu beklerken, uçağa yıldırım düşmesi havacılık güvenliği konusunda bir kez daha dikkatleri çekti.

Türk Hava Yolları'nın bu tür durumlar için aldığı önlemler ve kokpit ekibinin profesyonel müdahalesi, yaşanan olayın daha büyük bir trajediye dönüşmesini engelledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.